UN LLAMP PROVOCA UN INCENDI A CAN SUREDA I ALTRES INCIDÈNCIES PEL TEMPORAL

478

Aquest divendres i dissabte, els serveis meteorològics havien activat l’alerta groga per precipitacions que podien anar acompanyades de tempestes, fort vent i temporal a la mar. Al final, al municipi de Pollença, la situació no ha estat tan complicada. Això no obstant, s’han produït alguns incidents com un petit incendi provocat per un llamp a can Sureda i haver de tancar un tram del passeig Vora Mar al Port.

A l’estació meteorològica del Calvari, s’han registrat 14’8 litres per metre quadrat i vent d’entre 4 i 14 quilòmetres per hora amb alguna ràfega que ha assolit els 49’9 quilòmetres per hora.

Incendi a causa d’un llamp

Tot i que la tempesta no ha estat tan intensa com s’esperava durant la matinada d’ahir, dissabte 28 de novembre, un llamp va provocar un incendi a la zona de can Sureda.

Segons l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), a les 8’02 d’aquest dissabte, un llam va pegar contra un pi de grans dimensions sec. A conseqüència d’aquest fet, es va declarar un incendi de nivell zero, o sigui que poden ser fàcilment controlables. De fet, a les 12 hores, els efectius de la conselleria de Medi Ambient i Territori donaven per extingit l’incendi.

PUBLICITAT

En l’extinció, hi participà una brigada terrestre, formada per sis persones, un avió de l’Ibanat, un caporal i un agent de medi ambient.

Tancat el passeig Vora Mar

Per altra banda, ahir mateix, 28 de novembre, la Policia Local de Pollença va tancar un tram del passeig Vora Mar. El precinte es va posar per indicar que era perillós caminar per allà, ja que el temporal de mar hi pegava fort.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT