UN DIUMENGE PRENENT MATE

310
Fotografia cedida per Graciela Riba.

La fotografia és del 4 de maig de 1922, a Rio Grande (Argentina), si més no aquesta és la data que hi ha a la part posterior del retrat, un retrat convertit en postal.

La parella retratada és la formada per Antonio Martorell i Maria T. de Martorell, així ho escriviren i així ho transcrivim. I la postal està adreçada a l’amic Miguel Serra qui hem de suposar que vivia a Pollença.

La nota, breu com correspon a aquest tipus de correspondència, diu literalment: “Recuerdo de tu amigo de un domingo tomando mate en el patio”. Fascinant! La cosa més exòtica que podia arribar a Pollença, no em digueu que no!

Llavors, Antonio, sol·licita que Miguel “mande un retrato juntos con tu senyora”. I és que, ben mirat, a falta d’altre tipus de contacte, una imatge sempre fa companyia, però, sobretot, és un missatge subliminal: els amics que se n’anaren a fer les Amèriques, enyoraven els amics pollencins i volien saber d’ells.

PUBLICITAT

De l’anvers, ja el veieu: una parella ben abillada, prenent mate, un diumenge, al pati. Les coses anaven bé. Si més no ho sembla!

Fotografia cedida per Graciela Riba.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT