UN CAP DE SETMANA QUE ES PRESENTA AMB MOLTA CULTURA I EDUCACIÓ

102

Des d’avui, divendres 11 d’octubre, fins diumenge 13 d’octubre, l’agenda dels pollencins per al cap de setmana es presenta amb propostes culturals (presentacions de llibres, Diada de Cala Murta…) i didàctiques (jornades d’Educació per la Vida, xerrada-cafè a la Gola sobre les aus de l’Albufera…).

Presentació del llibre La contemporaneïtat xueta de Laura Miró Bonnín

Avui, divendres 11 d’octubre, a les 20 hores, a can Llobera, Laura Miró Bonnín presentarà el llibre La contemporaneïtat xueta; un estudi que analitza la pervivència de la qüestió xueta a Mallorca, durant l’edat contemporània tant des del punt de vista de l’exclusió social com del manteniment de la identitat del col·lectiu i les manifestacions que ha tengut a la creació literària.

Educació per la Vida

Aquest dissabte i diumenge, dies 12 i 13 d’octubre, l’Església del Convent de Sant Domingo acollirà la 15 edició de les jornades d’Educació per la Vida que organitza l’associació Poc a poc.

Entre els participants, hi haurà l’educador hindú pioner en proposar el model holístic d’educació i aprenentatge, Satish Kumar, però també la professora Katherine Weare, Rafel Santandreu, Alice Jay, Albert Casals, Susana Ortiz, Gustavo Duch, Joan Buades, Alberto Martí Bosch i Mukti Mitxhell. Tots ells relacionats amb una manera diferent d’entendre l’educació, més vinculada a les emocions i més propera a la natura.

PUBLICITAT

Les jornades Educació per la Vida són organitzades pel col·lectiu Poc a poc, un moviment de persones que, des de 1998, inspira, impulsa i crea accions locals per cuidar la terra, l’ànima i la societat. És un activisme de servei que integra l’ecologia, l’espiritualitat, l’economia de felicitat i l’educació en una atmosfera d’esperit lliure i de servei a la comunitat.

Tant el dissabte com el diumenge, les jornades comencen a les 9 hores. Ara bé, el dissabte acaben a les 19 hores i el diumenge, a les 18 hores. Per dinar, hi haurà un interval de temps entre les 13’30 i les 15’30 hores. Qui vulgui dinar al mateix Convent, hi ha la possibilitat de fer-ho per 13 euros i amb un menú preparat pel restaurant ecològic i vegetarià Es Ginebró.

Trobareu més informació sobre les jornades i sobre el col·lectiu Poc a poc, a la web www.pocapoc.org.

Water Falls de La Mecànica

Demà, dissabte 12 d’octubre, a les 12 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, la companyia La Mecànica oferirà Water Falls.

Water Falls és un espectacle de teatre de carrer i de teatre físic, en el qual el somni d’un comediant orgullós es converteix en un mal son a mesura que els elements i el públic s’involucren, portant-lo de dalt a baix en 35 minuts. Envoltat de desenes de poals, els problemes creixen quan s’adona que la gravetat sempre guanya, i que, quan menys ho desitges, l’aigua cau.

La Mecànica és un companyia productora d’arts escèniques basada en Mallorca que treballa i col·labora transversament amb artistes nacionals i internacionals al voltant del teatre visual i corporal en totes les seves formes.

Xerrada-cafè de Maties Rebassa a la Gola

També demà, dissabte 12 d’octubre, a les 15’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, hi haurà xerrada cafè a càrrec del biòleg i director del parc de l’Albufera, Maties Rebassa, sobre “Les aus del parc natural de s’Albufera de Mallorca”.

Diada de Cala Murta

Aquest diumenge 13 d’octubre, la Fundació Rotger Villalonga celebrarà la tradicional Diada de Cala Murta.

A les 11’30 hores, davant la capella de Cala Murta, es dirà una Missa Solemne que acabarà amb el cant dels “Goigs a la Mare-de-Déu de Formentor”. I, en acabar, davant el Monument a Costa, hi haurà l’acte literari durant el qual no mancaran recordances ni la presentació de la revista Cala Murta número 40. I, per suposat, el recital de poesia.

Cap allà les 14 hores, al pinar del Campament, hi haurà el dinar d’arròs brut i bunyolada. A la sobretaula, entre alguna glosada espontània, hi haurà l’actuació del grup de ball de pagès “Aires de la Cala”.

Fet i fet, a les 17 hores, es posarà punt i final a la Diada de Cala Murta de 2019.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT