UMP NO ABANDONA L’EQUIP DE GOVERN, PERÒ EL SEU PRESIDENT DIMITEIX

70
El ja expresident d’UMP, José Antonio Hortas, i el regidor delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, xerrant amb el batle de Pollença, Miquel Àngel March, a la sortida de l’ajuntament.

En un comunicat publicat avui a les 15’30 Unio Mollera Pollencina ha manifestat la seva intenció de mantenir el pacte amb Junts Avançam. Així el regidor de serveis i delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, continuarà en les seves funcions treballant amb la resta de l’equip de govern.

Hortas dimiteix

D’altra banda el president de la formació mollera, José Antonio Hortas, ha presentat al partit la seva dimissió irrevocable i amb efecte immediat. Ara serà la secretaria general del partit, Annika Müller, qui assumirà les funcions de presidenta interina, a l’espera de la pròxima assemblea general ordinària el proper més de novembre.

Cronologia

Aquesta crisi de govern, que ara sembla haver tingut un punt final, va començar amb la publicació el 27 de setembre d’un manifest al Facebook d’UMP en que la formació es manifestava en contra d’una moció d’Alternativa per Pollença. Aquesta moció pretenia que el consistori pollencí mostres el seu suport al referèndum català, el seu compromís amb el dret a l’autodeterminació i el seu rebuig a les detencions produïdes dies abans. Els molleros, al darrer punt del manifest, amenaçaven en abandonar el pacte de govern si la moció era finalment aprovada.

La moció es va aprovar gracies a les abstencions de Tots i el vot de qualitat del batle

Al ple del dijous 28 Alternativa va presentar la moció i, després d’un llarg debat, va quedar aprovada 5 vots a favor (dos regidors d’Alternativa i tres de Junts Avançam, un dels quals el batle), 5 vots en contra (PP, regidor no adscrit, UMP i dos regidors de Tots per Pollença) i 6 abstencions (tres regidors de Junts Avançam i tres regidors de Tots per Pollença). Tots per Pollença i Junts Avançam donaren llibertat de vot als seus regidors per tractar-se d’una qüestió ideològica.

PUBLICITAT

El divendres 30, i amb el compromís d’abandonar l’equip de govern a sobre la taula, la junta directiva d’UMP es va reunir d’urgència per prendre una decisió. Després de la reunió es va publicar un nota informativa en que UMP desvetllaria la seva decisió després de 72 hores. Finalment, i després d’una nova reunió la nit del dilluns, el partit ha decidit mantenir el pacte de govern.

Segons sembla al partit hi havia dues postures diferenciades entre els que volien rompre el pacte, representats per José Antonio Hortas, i els que el volien mantenir, representats pel regidor Andrés Nevado. De fet aquest ja havia manifestat dies abans la seva postura de mantenir el pacte, ja que considerava que no es podia deixar perdre tota la feina per causes ideològiques externes al municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT