TRES CASOS ACTIUS DE CORONAVIRUS

548

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que des del passat 10 de maig fins ahir, s’han diagnosticat 4 nous contagis de coronavirus i s’han donat 5 altes. Per tant, al Centre de Salut, fan el seguiment a tres persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 16 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 613 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 18 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT

Els nascuts a partir del 1971 poden demanar cita per a vacunar-se

A partir del dia 13 de maig, es va ampliar la franja d’edat per autocitar-se a través de BITCITA.

Si heu nascut entre 1971 i 1952, podeu demanar hora per vacunar-vos a través del BITCITA i a través de les farmàcies. Trobareu tota la informació necessària en aquest web o bé telefonant al 971 211 999.

Per altra banda, convé recordar que el Servei de Salut va arribar a un acord amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB), perquè els ciutadans que així ho vulguin puguin demanar, a les farmàcies i per mitjà del web BITCITA, cita per ser vaccinats.

L’objectiu és orientar i ajudar els ciutadans amb menys coneixements informàtics. Per això, els usuaris amb aquests problemes poden demanar cita des de les farmàcies per ser vaccinats.

Segons la directora d’Assistència Sanitària, Eugènia Carandell, “durant el mes d’abril van arribar 152.730 vacunes, vol dir que en el darrer mes, ha arribat pràcticament el doble de vacunes que els mesos anteriors”.

Per altra banda, “s’ha passat de vacunar a 15.000 persones a la setmana a 49.000 en Balears”.

El risc no ha desaparegut

El passat dilluns 10 de maig, el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va comentar que la situació epidemiològica a les illes Balears, “poc a poc es van flexibilitzant mesures. Això no vol dir que el risc hagi desaparegut”.

Pel que fa a la Incidència Acumulada a 14 dies, “estem fregant el numero de 60 casos per cada 100.000 habitants. Hem de tenir seny i evitar les situacions que puguin comportar contagis: evitar les aglomeracions i mantenir les 3 M (distància, mans netes i mascareta)”, va dir Arranz. I és que “seguim tenint contagis, i tenir-ne més o menys, dependrà en gran part del comportament que tinguem. El virus no se n’ha anat de vacances. Dels nostres actes individuals depèn la salut de tots” va concloure Arranz.

Teniu dubtes sobre la vacunació?

El Servei de Salut ha habilitat una línia d’atenció telefònica per informar sobre la vacuna d’AstraZeneca. És el 971 211 998.

Per altra banda, cal recordar que hi ha una línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 hores, i el diumenge, de 8 a 21 hores.

En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Per altra banda, hi ha l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut i on trobareu resposta a les preguntes més freqüents envers la vacunació.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és més-de-70-anys-vacuna-covid-1024x1024.jpg
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT