TRENTA-TRESÈ DIA: ELS REINCIDENTS SERAN DETINGUTS

672

Ahir, 16 d’abril, trenta-tresè dia de confinament, la jornada va transcórrer amb tranquil·litat. Això no obstant, la Policia Local va haver de sancionar dues persones per incomplir l’estat d’alarma. En aquest sentit, la mateixa Policia avisa que, a partir d’ara, els reincidents seran detinguts tal i com es va acordar a la Junta de Seguretat.

Al Centre de Salut, la jornada va ser molt tranquil·la. Diàriament, solen atendre una mitjana de 297 pacients , dels quals una cinquantena són de respiratòria. O sigui que, des del 16 de març fins al 16 d’abril, al Centre de Salut de Pollença s’han atesos entorn de 9.000 persones de les quals 1.500 presentaven dolències respiratòries. 

Pel que fa a l’assistència pediàtrica, la mitjana de consultes és de 10 nins, amb la qual cosa, en un mes, s’han atès uns 300 infants.

Sobre l’evolució de la pandèmia en el conjunt de les illes Balears, ahir a migdia, s’havien produït 31 nous positius i 37 altes, retornant així a una lleugera diferència positiva entre curats i contagiats. Pel que fa a la xifra de defuncions, varen ser sis. Amb aquestes dades, el nombre d’infecció per coronavirus a les illes Balears arriba als 1.637 casos dels quals 131 han estat exitus i 917 han superat la malaltia.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, destaca que ahir no hi va haver “res de nou, excepte la desinfecció de tots els carrers que repetirem més endavant, perquè el líquid tengui més persistència”. A més a més, assegura que “estam expectants a veure si se prorroga l’estat alarma”.

Reunió de la Confraria del Corpus

Avui, dia 17 d’abril, divendres previ al Diumenge de l’Àngel, si la pandèmia del coronavirus no hagués alterat la vida quotidiana, hi hauria el sorteig de les Àguiles i de Sant Joan Pelós per a 2021. 

No només no hi haurà sorteig, sinó que avui mateix els membres de l’Obreria del Corpus celebrarà una reunió online “per veure com gestionam aquesta situació”, va dir el rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens.

I és que, a banda del sorteig, s’ha de pensar que el Corpus de 2020 (11 de juny) i la processó que, a Pollença, se celebra el diumenge posterior (14 de juny) pot caure en ple desconfinament. Caldrà estar pendent de l’esdevenir d’aquesta reunió de l’Obraria del Corpus per saber què pot passar amb la processó pollencina, en què es fa el ball de les Àguiles i de Sant Joan Pelós.

De fet, aquests dies ha transcendit que Ciutadella valora suspendre les tradicionals festes de Sant Joan (24 de juny), per mor de la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT