TRENTA-SISÈ DIA: PREOCUPACIÓ AL PAC PER L’AUGMENT DE VISITES SENSE TELEFONADA PRÈVIA

983
Avui mateix, el torrent de can Botana desemboca a cala Molins.

Ahir, 19 d’abril, trenta-sisè dia de confinament, al Centre de Salut de Pollença, no varen haver de fer cap derivació a l’Hospital per coronavirus. Això no obstant, veuen amb preocupació l’augment de visites sense telefonada prèvia. És per això que recorden “als pollencins que, abans de venir al Centre de Salut, han de telefonar i que, segons el motiu de consulta, ho resoldrem per telefon, els farem venir o anirem a domicili. Això és tant per entre setmana com pel cap de setmana”, apunta la coordinadora del Centre sanitari, la Doctora Alejandra Valero. I és que “aquest cap de setmana s’ha notat un augment de visites presencial sense telefonada prèvia, tant aquí com a la resta de Mallorca. Això demostra una certa relaxació en les mesures a pendre per evitar contagis”, senyala Valero a l’hora que vol deixar molt clar que “no és que no visitem, sinó que prèviament a la vista presencial, feim un triatge telefònic per assegurar la protecció de tothom”.

Per altra banda, des del Centre de Salut, celebren que la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears hagi pensat amb el servei d’Atenció Primària, concretament amb la Directoria d’infermeria, per formar part del comitè d’experts per dissenyar el desconfinament a l’Estat espanyol.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha informat que ahir, dia de pluja, no es va haver de fer cap denúncia per incumpliment del decret d’estat d’alarma, però sí una denúnica per desobediència a l’autoritat i dues per abocament de residus voluminosos. En aquest sentit, la Policia Local, recorden que la Deixalleria està tancada, però la recollida de residus voluminosos a domicili funciona. Per això, cal cridar a EMSER 2002 (971 53 45 73) i els vendran a cercar al vostre domicili.

Dies de pluja

Després d’una setmana primaveral amb temperatures que rondaven els 20 graus, durant ahir, diumenge 19 d’abril, l’estació meteorològica del carrer Creus de Pollença va recollir 21 litres per metre quadrat i, amb el que duim d’avui, dilluns 20 d’abril, n’han recollit 28’6 litres per metre quadrat. O sigui que, en dos dies, s’han aplegat 49’6 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT

Amb el que duim del mes d’abril, s’han recollit 94’4 litres per metre quadrat de precipitació, amb la qual cosa se supera en 25’4 litres per metre quadrat allò que és habitual per a un mes d’abril a Pollença.

Segons l’Aemet, aquestes pluges s’allargaran fins demà.

Com serà el final de curs?

Avui, dilluns 20 d’abril, els alumnes del municipi de Pollença reprenen les classes després de les vacances de Pasqua. Ho fan de la mateixa manera que el 8 d’abril posaren punt després de tres setmanes de classes a distància.

De moment i mentre duri l’estat d’alarma, els alumnes no tornaran a les aules, treballaran des de casa, fent ús de la tecnologia que els permet estar en contacte amb el professorat i amb els companys. 

La informació de l’esdevenir, com passa des que es decretà l’estat d’alarma, serà constant, sobretot tenint en compte que el curs 2019-2020 entra en la recta final. Des de la conselleria d’Educació, informen que l’avaluació final de curs serà així:

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT