TRENTA-SETÈ DIA: ABRIL ALEGRA LES RESERVES D’AIGUA

458
A Sant Vicenç, hi ha hagut esboldrecs a diferents indrets.

Ahir, dilluns 20 d’abril, trenta-setè dia de confinament, es va viure una jornada marcada per la pluja que, si bé ha ocasionat alguna esllavissada de roques, ha alegrat les reserves d’aigua. De fet, es recomana precaució per transitar cap a Sant Vicenç.

Al Centre de Salut, la jornada d’ahir va estar marcada per la normalitat dins l’excepcionalitat del moment. I la visita de l’associació Feim Verd plantes que els va dur un parell de cossiolets per alegrar el Centre de Salut.

Ahir a migdia, el nombre de contagis en el conjunt de les illes Balears era de 1.788, dels quals 15 eren contagis registrats durant les darreres 24 hores; 157 òbits, dels quals 2 s’havien produït durant les darreres 24 hores i el 1.005 curats, 12 dels quals durant les darreres 24 hores.

Des de la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears, ahir, varen informar que no repartiran mascaretes per a tothom com fan algunes comunitats, sinó que les reservaran per a personal sanitari i sociosanitari.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Fernando Simón, es va referir al desconfinament dels infants i va advertir que els nins podran sortir de manera controlada, no per jugar amb els amics i veïnats com feien abans de l’estat d’alarma.

Pluges i esllavissades

La Policia Local de Pollença no va haver de fer cap intervenció relacionada amb el confinament, Sí que va haver d’actuar davant les esllavissades de roques que es produïren ahir a la carretera de Formentor. Avui, hi ha hagut esboldrecs a diferents punts de Sant Vicenç com cala Carbó, carrer Temporal i també a cala Barques. Segons informen des de l’Aemet, la zona nord de Mallorca està en alerta groga i és possible que, el capvespre, tornin les pluges intenses.

Des d’avui dematí, es recomana precaució a aquells que han de transitar per la carretera de Sant Vicenç. 

Ha caigut un pi al carrer Creus, molt prop de la zona coneguda com el Rost, i ha sortit de mare el torrent de Sant Jordi al seu pas pel polígon industrial. Per altra banda, degut al cabal dels torrents, s’han hagut de tallar provisionalment els camins de can Moragues, can Bregat i can Bou Ros al seu pas pels torrents. 

Des de les 12 de la nit, a l’estació meteorològica del carrer Creus de Pollença, s’han registrat 28’8 litres per metre quadrat. Una quantitat que s’afegeix als 61’8 litres caiguts durant ahir, 20 d’abril, i els 21 litres de despús ahir, sumen 111’6 litres per metre quadrat. De fet, el dia d’ahir va ser el més plujós del mes d’abril.

Amb el que es duu del mes d’abril, s’han recollit 156’4 litres per metre quadrat amb la qual cosa se supera la precipitació mitjana del quart mes de l’any amb 87’4 litres per metre quadrat i la precipitació anual amb 54’1 litres per metre quadrat.

A l’alçada de ca l’Hereu, la carretera de Sant Vicenç està negada motiu pel qual es recomana molta prudència a aquells que han de transitar-hi.

Solidaritat d’El Pi

El regidor d’El Pi i delegat de Cultura a l’ajuntament de Pollença, Josep Marquet, ha fet públic que donarà l’import del seu sou de regidor, que és de 1.200 euros, als Serveis Socials en forma de productes i aliments de primera necessitat, perquè els lliurin a les persones que ho necessiten.

Dibuixa des de casa amb el Club Pollença

Com cada dimarts, a les 19’30 hores, el Club Pollença anima els petits i grans artistes a participar en una sessió de dibuix des de casa. El tema d’aquest dimarts serà: silueta en negatiu.

Treballar l’espai en negatiu vol dir no dibuixar l’objecte o figura en ell mateix, sinó l’espai/fons que té al voltant. Si mirau els exemples, ho entendreu millor.

Es pot emprar tot tipus de materials tant de pintura com d’escultura i, per suposat, podeu convidar amics, veïns, familiars… Una vegada heu acabat el dibuix, l’heu d’enviar per whatsapp al 697225968. Posteriorment, aquests dibuixos es comparteixen a la pàgina de Facebook del Club Pollença.

A més a més, podeu aturar un moment a les 20 hores, per sortir a aplaudir les persones que ens cuiden.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT