TRENTA-NOUÈ DIA: PENDENTS DEL DESCONFINAMENT INFANTIL

223
Tot el personal d'EMSER 2002 agraeix profundament aquestes actituds que els donen forces per continuar i millorar com a treballadors i com a persones.

Ahir, 22 d’abril, trenta-nouè dia de confinament, va ser un dia tranquil tant des del punt de vista sanitari com social durant el qual es va haver de posar una denúncia per incompliment de l’estat d’alarma. Des de la Policia Local, anuncien que tots els camins del municipi estan oberts al trànsit.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha anunciat que demà, divendres 24 d’abril, hi haurà reunió de la junta de seguretat i que dilluns es farà una nova tongada de desinfecció de places i carrers dels nuclis urbans del municipi.

El president del Govern espanyol, Pedro Sànchez, anuncià que el confinament s’allarga fins al 9 de maig, però que les restriccions per als infants menors de 14 anys es relaxen. De fet, tothom està pendent de com serà aquest desconfinament per als nins i nines, ja que oficialment no han transcendit els detalls de les sortides de casa permeses per als més petits.

Des de la conselleria d’Educació del Govern de les illes Balears, han enviat a les famílies un tríptic realitzat des de l’Institut per a la Convivència i l’Exit Escolar amb recomanacions i telèfons de suport. Per altra banda, davant la possibilitat que hi hagi alumnes en situacions de risc, de desprotecció o maltractament, recorden l’existènci del telèfon d’ajuda a la infància i l’adolescència ANAR 116111, però també el seu chat.anar.org que funciona de dilluns a diumenge des de les 10 del matí fins a la mitja nit per demanar ajuda en cas de necessitat. També hi ha orientacions a la web del Servei d’Atenció a la Diversitat de Govern de les illes Balears.

PUBLICITAT

Segon dia per donar sang al Club Pollença

Entre les 16 i les 21 hores, d’avui dijous 23 d’abril, el Saló d’Actes del Club Pollença tornarà obrir les portes, perquè els pollencins puguin donar sang. Per això, abans cal que telefonin al 971764433 extensió número 1, i els donaran una hora per evitar aglomeracions.

Des del Banc de Sang i Teixits de les illes Balears (BSTIB), asseguren que donar sang continua sent segur i necessari.

Per altra banda, el mateix Banc de Sang i Teixits de les illes Balears anima les mares que fa menys de quatre mesos que han parit i tenen excedent de llet a donar-ne, ja que les reserves del banc de llet materna han baixat molt durant el confinament i hi ha infantons prematurs que la necessiten.

 Sant Jordi confinat

 Finalment, avui, 23 d’abril, és el dia de Sant Jordi i, encara que molt diferent d’altres anys quan la plaça Vella de Pollença esdevenia una festa dedicada als llibres, les flors i l’amor, es viurà una jornada especial, diferent… però igualment emotiva.

D’entrada, cal recordar que l’única llibreria de Pollença, L’Ull Viu, té obert els matins i que, a més a més, reparteix comandes a domicili . Podeu consultar llibres que tenen en existència a instagram @ullviupollenca o bé telefonar al 971 53 01 32.

També l’ajuntament de Pollença ha organitzat una programació per celebrar aquest Sant Jordi a casa de 2020 amb activitats com “Envia’ns un conte”, “Envia’ns una recomació” o “Envia’ns una lectura”, obertes a tothom, i “Un conte pel teu compte” o “Com pint Sant Jordi” adreçades als més petits i amb la intenció d’homenatjar les persones que ens ajuden.

Durant tota la setmana, puntinformatiu.cat comparteix lectures de pollencins que estimen els llibres amb motiu d’aquest Sant Jordi que no omplirà places ni carrers, però que es viurà amb emoció i intensitat. 

Finalment, l’associació Onit ha organitza una activitat que anomenen “Teatre confinat” i que defineixen com a “un experiment”. Si us agrada el teatre, és l’únic detall que avancen, podeu telefonar al 679 749 655, abans de dia 30 d’abril. Ells us explicaran que heu de fer. Asseguren que “serà divertit”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT