TRENTA-DOSÈ DIA: PRIMERES DECISIONS SOBRE LA PROMOCIÓ DE CURS

531

Ahir, 15 d’abril, trenta-dosè dia de confinament, la jornada va transcórrer tranquil·la a Pollença: la Policia Local no va haver de sancionar ningú i el Centre de Salut va atendre amb normalitat els pacients. Per altra banda, el ministeri d’Educació va fer públiques les primeres decisions sobre la promoció del curs escolar 2019-2020.

No és un aprovat general, però repetir serà excepcional

Finalitzada la Conferència Sectorial amb els consellers d’Educació, la ministra d’Educació del Govern espanyol, Isabel Celaá, va informar què passarà el darrer trimestre del curs 2019-2020. En línies generals, Celaá va assegurar que la norma serà que els alumnes promocionen curs, tot i que, en casos excepcionals, es podrà recomanar que els alumnes repeteixin curs.

Per altra banda, també va posar damunt la taula que el curs acabar el mes de juny, fins i tot per als alumnes de Segon de Batxillerat que faran les proves d’accés a la universitat pel mes de juny. També va transcendir que, en l’estiu, s’oferiran activitats voluntàries, de caràcter formatiu i de reforç, però eminentment lúdiques.

En qualsevol cas, les decisions de la Conferència Sectorial ha de ser ratificat per les conselleries d’Educació dels diferents governs autonòmics.

PUBLICITAT

En aquest sentit, el conseller d’Educació del Govern de les illes Balears, el pollencí Martí X. March, que va participar a la reunió amb la ministra Celaá, manifestava que “es tracta que cap alumne es vegi perjudicat per la situació generada pel coronavirus. No obstant, pot haver-hi alumnes suspesos i, si els docents ho argumenten sòlidament, fins i tot, poden repetir curs, però han de ser l’excepció”.

Nova jornada de desinfecció

Avui, dijous 16 d’abril, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha anunciat una nova jornada de desinfecció dels carrers dels nuclis urbans del municipi de Pollença.

Ahir, la premsa autonòmica es feia ressò dels desperfectes ocasionats a l’escalonada del Calvari per un tractor durant la desinfecció realitzada el passat divendres.

Una parella que nedava al Moll

També ahir transcendia a la premsa autonòmica que la Guàrdia Civil va sorprendre una parella d’una cinquantena d’anys que nedaven al Port de Pollença. La Policia Local ha apuntat que els fets varen ocórrer fa algunes setmanes.

Segons els rotatius, va ser un vespre quan un agent de la Guàrdia Civil se n’anava cap a casa, després de fer feina. Aleshores va veure que hi havia dues persones nedant en pèl i va avisar els seus companys. Una patrulla es va desplaçar fins al lloc dels fets acompanyats per la Policia Local i comprovaren que els dos banyistes eren veïns de la zona i foren denunciats per infirngir les restriccions sanitàries per la Covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT