TRENTA-CINQUÈ DIA: SET DENÚNCIES I NOVA PRÒRROGA

708
Presència militar a Pollença. Fotografia obtinguda d’Alternativa per Pollença.

Ahir, 18 d’abril, trenta-cinquè dia de confinament, la Policia Local de Pollença va posar set denúncies per incompliment de les mesures decretades per l’estat d’alarma contra el coronavirus.

Durant la jornada d’ahir, dissabte 18 d’abril, a més dels controls de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, també hi va haver la presència d’una patrulla de l’exèrcit de terra amb funcions de control. Un fet que va ser debatut a les xarxes, partidaris i detractors es pronunciaren sobre aquesta mesura. Cal dir que, Pollença és un dels tres municipis de Mallorca, on més s’ha reduït la mobilitat com s’apuntava a la premsa autonòmica.

En el conjunt de les illes Balears, ahir es va informar de 14 noves defuncions la qual cosa Salut explica com una revisió de dades i no un repunt. També exposaren que, en les darreres 24 hores (a les 12 del migdia d’ahir 18 d’abril), s’havien produït 80 nous contagis, també atribuïts a la revisió de dades.

Des que s’inicià la crisi, les illes Balears han registrat 1.748 casos, 148 defuncions i 958 recuperats.

PUBLICITAT

Des del Centre de Salut de Pollença, informen que tot va anar bé durant les darreres 24 hores. Convé recordar que hi ha una persona ingressada per covid-19, que evoluciona favorablement. La resta de casos, cinc han estat donats d’alta i el sisè va ser òbit. 

Per la seva banda, des de l’ajuntament de Pollença, el batle Bartomeu Cifre Ochogavia senyala que “demà seguirem reorganitzant serveis per les properes tres setmanes, pendents del desconfinament parcial”.

Pròrroga flexible

En la compareixença d’ahir, el president del Govern espanyol, Pedro Sànchez, va anunciar una nova pròrroga de l’estat d’alarma almenys fins al 9 de maig, però flexible. En aquest sentit, els infants podran sortir amb limitacions a partir del 27 d’abril. A més a més, la desescalada serà diferent per territoris, encara que no necessàriament autonomies. Sigui com sigui, tant les illes Balears, en general, com Pollença, en particular, són indrets, on la incidència de la pandèmia ha estat lleu.

El president Sànchez va parlar de poder sortir una estoneta diària, sense detallar de quina manera.

Les mesures anunciades per Sànchez s’hauran d’avalar aquest dimecres al Congrés. 

Tots per Pollença, solidaris

La formació política Tots per Pollença ha fet un donatiu de 2.000 euros en productes bàsics als Serveis Socials de l’ajuntament.

Segons expliquen a través de les xarxes socials, “durant aquests dies llargs de quarantena, els ciutadans, empreses i associacions pollencines han demostrat el seu civisme i la seva solidaritat”. Així que, “des de Tots per Pollença, ens sumam a aquests gests solidaris fent donació de 2.000 euros en productes bàsics als serveis socials de l’Ajuntament, des d’on els distribuiran a qui fa més falta. Aquesta quantitat prové dels regidors i de l’assignació económica al grup municipal, i els productes seran adquirits a comerços locals segons les necessitats indicades per la regiduria de Serveis Socials en funció de les necessitats actuals”.

Finalment, des de Tots per Pollença, aprofiten “per donar un missatge de confiança als pollencins. Vos podem assegurar que s’està fent tot el que està en les nostres mans per reduir els efectes socials i econòmics que provoca aquesta crisi, i amb aquest objectiu no aturam de fer feina dia rere dia. Gràcies a tots per ajudar a què així sigui. Tot anirà bé”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT