TRANQUIL·LITAT A POLLENÇA DAVANT EL CORONAVIRUS

1992

Quan tot just s’han detectat dos possibles casos de coronavirus a la Pobla, des del Centre de Salut de Pollença, asseguren que no hi ha alarma, sinó que la realitat es viu amb tranquil·litat. Per això mateix, la coordinadora del Centre de Salut, la doctora Alejandra Valero, informa sobre quins són els símptomes i com s’ha d’actuar si algú creu que pot estar infectat amb aquest virus, però també quines són les mesures de prevenció.

Els símptomes de coronavirus són els mateixos que els d’un grip o constipat fort, o sigui febre, tossina, sensació de falta d’aire, dolor muscular i malestar general. A més a més, però, la persona que presenta aquests símptomes, ha d’haver tengut contacte amb algú infectat per coronavirus o bé hagi viatjat a països, on hi ha transmissió comunitària de la malaltia. Aquests països són la Xina, el Japó, Corea del Sud, Iran i nord d’Itàlia.

Aquells que es trobin en aquesta situació i creguin que puguin tenir coronavirus, via telefònica, s’han de posar en contacte amb el Centre de Salut o amb el 061. En cap cas, han d’anar al Centre de Salut per evitar una possible propagació de la malaltia, sinó que s’ha de fer la consulta per via telefònica. Tant si es posen en contacte amb el 061 com si ho fan amb el Centre de Salut, els informaran sobre què han de fer. Per damunt de tot, demanen que, si algú creu que podria estar infectat per coronavirus, no es mogui de casa.

Aquest matí s’han detectat dos nous possibles casos de coronavirus a Mallorca, una parella de la Pobla que havia viatjat al nord d’Itàlia, amb els quals ja són cinc les persones afectades per aquesta malaltia a les illes Balears. Per això, la conselleria de Sanitat del Govern de les illes Balears treballa en el muntatge d’un dispositiu format per metges i infermeres per poder fer les proves a domicili. De moment, les proves es fan als Hospitals, on a més a més s’han tractat els cinc casos detectats a Mallorca fins ara. Però es plantegen que, donat el cas i en disposar d’un protocol d’actuació en el qual es fa feina, els casos lleus es tractaran a domicili.

PUBLICITAT

Mesures de prevenció

Com sempre, la millor medicina és la prevenció. Així que, des del Centre de Salut de Pollença, recomanen que, en tossir o esternudar, es tapin la boca amb l’avantbraç en comptes de amb les mans o bé facin servir un mocador d’un sol ús, ja que el coronavirus és un virus que es propaga més per contacte que per via aèria. I, per damunt de tot, rentar-se les mans amb aigua i sabó, i fer-ho molt sovint.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT