TRANQUIL·LITAT A LES RESIDÈNCIES DEL MUNICIPI

532

Les residències del municipi de Pollença viuen l’estat d’alarma amb tranquil·litat, ja que s’avançaren en adoptar mesures de seguretat i cap resident presenta símptomes de coronavirus.

Residència de Sant Domingo

A la Residència de persones majors de Pollença, una de les poques de gestió municipal, viuen aquests dies d’estat d’alarma motivat pel coronavirus amb tranquil·litat. En aquest sentit, “tots els residents estan bé de salut i no n’hi ha cap que presenti símptomes de coronavirus ni tan sols de constipat”, assegura la delegada de l’àrea de Serveis, Francisca Cerdà Nadal. Això sí, “hem extremat les mesures tant sanitàries com de neteja. Per això, disposam de dues netejadores més i de dues auxiliars d’infermeria més per reforçar el personal que també estan bé”, comenta Cerdà Nadal.

I és que, “abans de sortir el protocol al decret de l’estat d’alarma, nosaltres ja havíem intensificat les mesures i no permetíem visites ni tan sols dels familiars i netejàvem a fons amb lleixiu totes les dependències de la Residència”, recorda la responsable de l’àrea de Serveis, Francisca Cerdà Nadal.

Pel que fa al material, tant per als treballadors de la Residència com dels mateixos residents, Cerdà Nadal assegura que “disposam de material no només per ara, sinó per a un mes vista”.

PUBLICITAT

 

Residència Sèniors

A la Residència Sèniors Pollença del Port, la seva directora, Tania Muñoz, també destaca que viuen aquests dies amb tranquil·litat, ja que “ens vàrem avançar dues setmanes al Govern i adoptaren mesures de seguretat. Ara això es veu perquè, no només estam preparats, sinó que hem pogut prevenir possibles contagis”.

Tant els residents com el personal que treballa a la Residència Sèniors no presenten símptomes de coronavirus i “els residents són molt conscients de la situació i estan molt tranquils”, ha apuntat Muñoz.

Des de fa dues setmanes abans de decretar-se l’estat d’alarma, els residents estan en contacte amb les famílies a través del telèfon i també de vídeotrucades.

En cas que es produís un contagi, la Residència Sèniors està preparada per complir els protocol d’aíllament que es requereix.

Augmenten el servei de menjar a domicili

Pel que fa a altres serveis que ofereix l’Ajuntament des de l’àrea de Serveis Socials, Francisca Cerdà Nadal destaca que “gairebé hem duplicat el nombre de persones a qui oferim el servei de menjar a domicili. Es tracta de persones que els seus familiars o cuidadors viuen fora de Pollença i no els poden atendre, o fins i tot persones que anaven a fer un menú a algun restaurant i ara es troben que tot està tancat”.

Pel que fa als cuidadors a domicili, el servei funciona amb normalitat. En aquest sentit, “els primers dies, com que no sabíem què passaria, vàrem posar serveis mínims. Aviat vàrem canviar i ara, el servei es dona amb total noramlitat, apunta Cerdà Nadal. I és que “fins i tot, la demana de cuidadors ha baixat, perquè els familiars, com que no van a fer feina per mor del confinament, se’n cuiden”, explica Cerdà Nadal.

Per suposat, com en el cas del personal de la Residència, els cuidadors també han extremat les mesures sanitàries com a personal de risc que són. La delegada Francisca Cerdà Nadal assegura que “no ens falta material de protecció per als cuidadors”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT