TRAMUNTANA XXI COMPLEMENTA ELS JOCS DE LA SERRA AMB EINES VIRTUALS PER TREBALLAR A L’ESCOLA

130
Foto: Tramuntana XXI.

Tramuntana XXI complementa el programa d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir” amb noves eines virtuals, perquè els docents puguin implementar de manera didàctica i lúdica les sessions formatives sobre aspectes molt diversos de la Serra de Tramuntana: les marjades, la biodiversitat, els oficis tradicionals i els personatges il·lustres de la Tramuntana, entre altres.

Aqueta és la tercera edició del programa d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir” de Tramuntana XXI. En les dues edicions anteriors, participaren en aquest projecte una trentena d’escoles. Com que aquets 2020, la situació sanitària dificulta les visites al centres el projecte d’educació ambiental es reinventa per adaptar-se a la nova realitat de moltes escoles marcada per la covid-19. 

Plataforma interactiva

Als ja existents mapes il·lustrats i fitxes didàctiques, se suma enguany una plataforma interactiva amb jocs per aproximar-se a la Serra. El material es complementa amb presentacions i guions perquè els docents puguin implementar les sessions a classe. A més, als centres participants se’ls han entregat lots dels fulletons “20 fets de la Serra de Tramuntana”, amb dades rellevants i d’interès sobre aquest patrimoni de la Humanitat.

Presentació i sessions formatives

Per presentar els materials i metodologies proposades es van realitzar els passats 9 i 10 de desembre sessions formatives de manera telemàtica, a les que van participar un total de 35 docents, de 20 centres educatius diferents de tota l’illa. Els materials estan disponibles a la pàgina web de Tramuntana XXI. El projecte rep el suport del departament d’Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT