TOTES LES CONSEQÜÈNCIES DEL CORONAVIRUS A POLLENÇA

1368

Tot i que a Pollença de moment no hi ha cap cas confirmat de coronavirus, sí que la pandèmia ha començat a afectar el municipi en forma de mesures preventives.

Mesures a l’Església

Ahir el rector de Pollença va fer públic un comunicat en el qual detallava nombroses mesures que ja s’han començat a prendre en relació a l’activitat religiosa. Es tracta d’unes directrius dictades per la Conselleria de Salut i el Bisbat de Mallorca.

– S’ha retirat l’aigua beneïda de les piques dels temples.

– Se suprimeix el ritual de la pau durant les celebracions eucarístiques

PUBLICITAT

– Es prega de forma enèrgica que la comunió sigui amb la mà

– En els funerals i exèquies el condol es passarà evitant tot contacte físic.

– Els ministres de la comunió realitzaran el rentamans abans i després de distribuir-la.

– Se suspèn l’excursió de catequesi programada per aquest cap de setmana.

– Se suspèn la visita programada a la Catedral per a finals de Quaresma

– Les 24 h per al Senyor es realitzaran al temple parroquial de Pollença, pregant especialment per a tots els infectats, víctimes i sanitaris que se’n cuiden, però també a les víctimes de tantes altres epidèmies existents en el nostre món.

– La catequesi es mantindrà sempre que no s’anul·lin les classes escolars.

– La veneració de la Mare de Déu del Puig es farà amb un gest interior, evitant tot contacte amb la Santa Figura.

Pel que fa a les celebracions de Setmana Santa, el Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, ha avançat que esperaran alguns dies abans de prendre cap decisió. En aquest sentit, va assegurar que sempre seguirà les directrius de la Conselleria i del Bisbat. Finalment, el Rector recomana als cristians de Pollença la pregària a Maria.

Suspès el Yayoi Matsuri, Festival de les Flors

L’esdeveniment més multitudinari previst a Pollença aquestes setmanes, el Yayoy Matsuri o Festival de les Flors ha estat suspès per decisió dels organitzadors, l’associació juvenil Onit. Segons un comunicat oficial de l’associació, el Festival, que havia de tenir lloc el diumenge 22 de març, al Claustre de Sant Domingo, s’ha cancel·lat seguint les recomanacions de la conselleria de Salut. Al comunicat, agraeixen a l’Ajuntament l’ajuda que els ha donat a l’hora d’afrontar aquesta complicada decisió. D’altra banda, descarten completament la possibilitat de celebrar el Festival en una altra data d’aquest any pel fet que tenen programades altres activitats que no els deixen temps ni espai per celebrar el Yayoi Matsuri un altre dia.

Enguany s’havia de celebrar la tercera edició d’aquest festival dedicat a la cultura oriental. Un festival que cada any celebrava l’arribada de la primavera omplint el claustre i l’església de paradetes i amb un gran nombre d’activitats relacionades també amb el món del còmic i la ciència ficció.

Les associacions de la tercera edat suspenen tots els actes

Les Associacions de Tercera Edat, tant de Pollença com del Port, han rebut un missatge del Consell de Mallorca que els insta a suspendre l’activitat. Conferències, cursos, tallers i excursions s’aturen durant els propers 15 dies seguint les recomanacions institucionls.

El que diu l’Ajuntament de Pollença

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha comentat que, de moment, “seguim les recomanacions de Salut. A més a més, per als edificis municipals, hi ha un protocol a seguir tant a la Residència, que és bastant estricte, com als Pac, la neteja dels quals, de fet, té assumits l’Ajuntament”.

Respecte altres edificis municipals, “esperam les darreres instruccions de Salut i dilluns tendrem una reunió de coordinació per temes de neteja, de prevenció… Però, en principi, seguim les mateixes recomanacions de la conselleria de Salut.”

Pel que fa als actes programats, Cifre Ochogavia va comentar que s’ha suspès el Yayoi Matsuri i i també s’ha anulat l’acte d’entrega de les distincions Clara Hammerl que s’havien de donar a les sanitàries de Pollença el diumenge 15 de març. En aquests moments, estan a l’expectativa sobre què passarà amb actes de molta afluència com la Fira del Vi (prevista per als dies 25 i 26 d’abril) i la Mitja Marató (programada per al 5 d’abril), en els quals “no hi haurà concentracions de milers de persones, però s’haurà de demanar l’autorització de la conselleria de Salut. La resta, de moment, segueix amb la seva normalitat”, va concloure el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Les mesures del Govern

Apunten que, durant els propers trenta dies, es prohibeixen els actes públics esportius, socials o culturals en què es preveu una assistència superior al miler de persones. Els actes que no arribin a concentrar un miler de persones, hauran de comptar amb una autorització prèvia de la direcció general de Salut Pública, independentment que ja comptessin amb els permisos municipals corresponents.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, explicaren que aquestes mesures corresponen a “una fase de contenció reforçada” per evitar l’expansió del coronavirus.

Pel que fa als actes privats, com ara noces i altres esdeveniments que concentren moltes persones, també hauran de comunicar-ho a Salut Pública, que els haurà d’autoritzar prèviament. Per això, qui hagi de demanar una autorització sobre actes públics com privats, ha d’adreçar-se la seva petició per escrit a coronavirusinstitucions@dgsanita.caib.es

Per a dubtes relacionades amb aquestes restriccions, els ciutadans disposen del telèfon 900 101 863 i si es tracta de qüestions sanitàries, al 061

De moment, aquestes mesures regiran les activitats esportives, socials i culturals previstes fins a l’11 d’abril, quan, si tot va bé, s’aixecaran aquestes restriccions. En qualsevol cas, cal estar atents de les possibles directrius que aquests dies pugui dictar el Govern de les illes Balears respecte altres col·lectius.

Cursa Tomir i Mitja Marató

Dos esdeveniments que de moment segueixen endavant però que estan pendents de les directrius de la Conselleria de Salut són la Cursa Tomir, programada pel 29 de març, i la Mitja Martó Pollença, programada pel dia 5 d’abril. Des de Secció de Muntanya ja han demanat autorització a la Conselleria de Salut per poder celebrar l’esdeveniment, tenint en compte que només hi participen 300 corredors. Tot i això, si finalment la suspenen, l’ajornaran al mes de novembre.

D’altra banda, des de l’organització de la Mitja Marató Pollença han dit que de moment mantenen obertes les inscripcions a l’esdeveniment. Tot i això, les perspectives no són gaire bones, tenint en compte que és un esdeveniment on hi participen més de mil persones. Estan molt pendents de les directrius i recomanacions de la Conselleria de Salut. Si finalment es suspèn, no s’ajornarà.

A mesura que passin els dies anirem actualitzant la informació i informant sobre possibles noves mesures que afectin el nostre municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT