TOT PREPARAT PER A LA PRIMERA PUJADA FORMENTOR D’AUTOMOBILISME

703
Cartell promocional de l’esdeveniment

Demà dissabte 23 de gener, prop de 40 cotxes recorreran a velocitat de vertigen els 3.500 metres que separen l’encreuament de davant el pàrquing de la platja de Formentor i el coll de la Creueta.

L’Escuderia Costa Nord ha aconseguit adaptar-se a les normatives anti-Covid19 i ha organitzat la “I Pujada Formentor”. Una cursa que serà la primera prova puntuable del campionat de Balears de Muntanya.

Adaptacions anti-Covid19

Són moltes les adaptacions que els organitzadors han hagut de fer per què la carrera es dugui a terme en un moment complicat a nivell sanitari com l’actual. I el canvi més important que han hagut de fer en aquest sentit és no permetre que hi hagi públic presencial. A canvi però, els afeccionats podran seguir la cursa en directe on-line gracies al servei streaming de Balearslive.

Una altra de les adaptacions que s’han hagut de dur a terme és escalonar les verificacions. Habitualment, en el moment en el moment de presentar la documentació i fer les comprovacions tècniques dels vehicles, es poden veure exposats tots els cotxes participants. Però per evitar aglomeracions, les verificacions s’han organitzat de tal manera que només hi haurà un màxim de tres vehicles simultàniament dins el recinte. Les verificacions tècniques es faran a l’exterior del Reial Club Nàutic del Port de Pollença avui divendres entre les 15,30 i les 19,45 hores.

PUBLICITAT

D’altre banda l’entrega de premis també serà individualitzada i no hi haurà el clàssic podi amb els tres primers classificats.

Horaris

A les 9 del matí començaran els entrenaments, que constaran de dues mànigues. Els entrenaments no seran retransmesos. A les 11,30 començarà la primera mànega de la cursa i a partir de les 13,30 tindran lloc la segona i la tercera. A les 18 hores haurà acabat tot l’esdeveniment.

Tancament de carretera al transit

A partir de les 8 del matí del 23 de gener es tancarà la carretera des de la base militar del Port de Pollença. Entre les 13 hores i les 13,30 es deixarà passar als treballadors i residents que vulguin passar, i la carretera no es tornarà a obrir fins a les 18 hores. Al començament de carretera hi ha uns cartells instal·lats amb un número de telèfon per si s’hagues d’obrir la carretera per una emergència.

Modalitats

A la cursa hi haurà tres modalitats, per una banda els vehicles que participen del campionat de muntanya, al qual només hi ha el pilot; els vehicles del tram cronometrat, on hi ha pilot i copilot; i la prova de drift, la qual consta de quatre corbes. A la prova de drift només hi ha un vehicle inscrit.

Seguretat

Tenint en compte la perillositat d’algunes corbes on hi ha tallats de plom molt perillosos, els organitzadors han col·locat barreres per obligar als cotxes a fer xicanes (esses artificials), que obliguen als vehicles a moderar molt la velocitat en els trams més perillosos.

Participants pollencins

A la cursa hi participaran tres pollencins. En Llorenç Perelló, que participarà al campionat de muntanya amb un Talex M2. En Roberto Soares, que també correrà el campionat de muntanya amb un Renault 5GT turbo; i en Miquel Marquet, amb Jorge López de copilot, que participaran del tram cronometrat amb un Peugeot 205 Rallie.

Escuderia Costa Nord

La prova està organitzada per l’Escuderia Costa Nord, fundada el 2019 a Pollença per afeccionats de tots els àmbits de l’automobilisme, per fomentar aquest esport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT