TOT EL QUE CAL SABER PER VIURE EL CARNAVAL A POLLENÇA

671

Sou de la fressa? Idò, aquí teniu tot el que cal saber per viure el Carnaval de 2020 al municipi de Pollença.

D’entrada, cal apuntar que, tant a la Rua del Port com a la de Pollença, hi haurà Concurs de Disfresses amb premis que van des dels 50 fins al 600 euros. Les bases del Concurs de la Rua estableixen que les persones que estiguin interessades en participar al Concurs de Disfresses a Pollença o al Port, han de formalitzar la inscripció a les oficines municipals abans del 17 de febrer. Per això, hi ha un full d’inscripció que s’ha d’emplenar tot indicant si opten a la modalitat de comparsa infantil o comparsa adult.

Què es considera una comparsa?

Una comparsa és un grup de fresses formada per cinc o més persones.

I la resta de participants?

Els participants que no entrin dins la modalitat de comparsa es consideraran: individuals o parelles, trios o quartets, tant si són infantils com adults.

PUBLICITAT

Quina és la diferència entre categoria infantil i adult?

Es considera infantil als menors de 13 anys i adults, als majors d’aquesta edat.

En una comparsa, es considerarà que és de la categoria infantil si la majoria dels seus membres tenen menys de 13 anys i de la categoria adults si la majoria dels integrants tenen més de 13 anys.

Qui integrarà el jurat?

El jurat del Concurs de Disfresses estarà format per dos membres independents designats per l’ajuntament de Pollença i per un membre de cada una de les entitats que col·laboren en les festes del Carnaval a Pollença; o sigui l’Associació de Veïns del Port de Pollença, l’Associació de Veïns de Pollença, Colonya Caixa Pollença, Emprén Pollença i el Club Pollença.

Hi ha un sistema de puntació?

La puntuació serà de l’1 al 10 i es distribuirà de la següent manera:

– De 0 a 2 punts si el material emprat és reciclat.

– De 0 a 2 punts la feina manual feta per elaborar la disfressa.

– De 0 a 2 punts l’originalitat de la idea.

– De 0 a 2 punts a criteri de cada membre del jurat.

– De 0 a 2 punts l’animació feta durant la Rua.

Es pot concursar al Port i a Pollença?

Es pot participar a la Rua del Port i a la de Pollença. Ara bé, els participants que hagin obtingut un premi al Port, on la Rua es farà el Dijous Llarder (20 de febrer), no podran optar al Concurs de la Rua de Pollença, on la desfilada serà el 22 de febrer, amb la mateixa disfressa.

Són els mateixos premis al Port i a Pollença?

No. A Pollença, els principals premis són notablement superiors als del Port. Ara bé, tant en un lloc com a l’altre, els premis, que són en metàl·lic, estan subjectes a les retencions de l’IRPF. Al Port de Pollença, els repartiran els següents premis:

Concurs de Disfresses al Port de Pollença

Comparsa Adults

1r- 400 euros

2n- 350 euros

3r- 300 euros

Comparsa Infantils

1r- 300 euros

2n- 250 euros

3r- 200 euros

Individual o parella

1r- 75 euros

2n- 60 euros

3r- 50 euros

Trio o quartet

1r- 75 euros

2n- 60 euros

3r- 50 euros

Concurs de Disfresses a Pollença

Comparsa Adults

1r.- 600 euros

2n.- 500 euros

3r.- 300 euros

Comparsa Infantils

1r.- 300 euros

2n- 250 euros

3r- 200 euros

Individual o parella

1r.- 75 euros

2n.- 60 euros

3r.- 50 euros

Trio o quartet

1r.- 75 euros

2n.- 60 euros

3r- 50 euros

I ara que ja sabeu tot allò que cal saber per participar al Concurs de Disfresses al Port i/o a Pollença, cal tenir present els dies i horaris d’aquests dies de fresses i festes.

Dijous Llarder

El Dijous Llarder (20 de febrer) la festa començarà a les 17 hores, a la plaça Miquel Capllonch amb la concentració dels participants. La desfilada partirà de la Plaça cap al carrer Ecònom Torres, plaça de l’Enginyer Roca, carrers Joan XXIII, Roger de Flor, Llebeig i Mestral per retornar a la plaça Miquel Capllonch. Allà hi haurà un envelat que acollirà animació infantil i també xocolata amb coca per als participants que vagin disfressats. Enguany, aquest servei estarà en mans de l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP). Quan el jurat hagi valorat les disfresses, es procedirà al lliurement dels premis.

Divendres 21 de febrer

El divendres 21 de febrer, el Club es disfressa per viure una de les dates claus de l’any. El Ball de Disfresses començarà a les 23 hores i comptarà amb la música dels djs Joan Bestard i Ramón Perelló.

PUBLICITAT
PUBLICITAT

A les 21 hores, començarà el soparet per a tots aquelles que hagin fet la reserva. El preu del menú és de 20 euros per als socis del Club i de 25 euros per als que no ho són.

Tant per anar al Sopar com al Ball, és indispensable anar disfressats. És més, des del Club, anuncien que es repartiran importants premis entre els assistents.

I el mateix divendres 21 de febrer, a partir de les 22’30 hores, a l’envelat de la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença hi haurà Festa de Carnaval.

Dissabte 22 de febrer: Rua a Pollença

Ja el dissabte 22 de febrer, ales 17 hores, al jardins de la via Pollentia, hi haurà la concentració de fresses. Des d’allà, la desfilada seguirà per la mateixa via Argentina, carrer Alcúdia, plaça Major, carrers Colom, Ramon Llull, Tito Citandini, Pius XI i Alcúdia per acabar a la plaça Major.

A la plaça Major, hi haurà un envelat, on la festa continuarà mentre el jurat deliberi i posteriorment al lliurament dels premis del Concurs de Disfresses de Pollença.

Festa Infantil al Club

Ja el dimarts 25 de febrer, a partir de les 17 hores, al Club Pollença, hi haurà la Festa Infantil amb el grup Mel i Sucre. En principi, la Festa Infantil es farà a la plaça del Mercat, just davant el Club. Tanmateix, però, si el temps no acompanya, aleshores, es traslladarà al Saló d’Actes.

PUBLICITAT