TORNA LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA, I SERÀ ELS DIES 9 I 10 D’OCTUBRE

648
Imatge de la Fira del Vi 2018

A l’Associació Vi Primitiu ja estan fent feina per poder celebrar, aquesta vegada sí, la 17a edició de la Fira del Vi de Pollença. I és que aquesta edició la fira del Vi ja s’havia de celebrar els dies 25 i 26 d’abril del 2020, però pocs dies després que es fes la presentació, es va declarar l’estat d’alarma. A Vi Primitiu no es rendiren, i fixaren una nova data a principis d’octubre del 2020, quan tots ens pensàvem que el més greu de la pandèmia ja havia passat. Però començaren a pujar els contagis i es tornà a suspendre. Ara sembla que el tercer intent serà el definitiu.

Josep Bibiloni, president de Vi Primitiu ha confirmat a Punt Informatiu que dia 23 de setembre es farà la presentació de la Fira del Vi de Pollença 2021, que se celebrarà els dies 9 i 10 d’octubre. Bibiloni explica que el canvi més important serà que es traslladarà la fira del Claustre, on s’havia fet sempre, a una sèrie de carpes que s’instal·laran a Can Conill. El motiu principal és que allà hi haurà l’espai necessari per poder respectar totes les mesures sanitàries vigents.

Instantània de la presentació del cartell de la Fira del Vi 2020, creat per l’artista Aina Perelló.

Pel que fa al format, Bibiloni explica que encara hi estan fent feina, però que hi participaran al voltant d’una vintena de bodegues de les Illes. Com sempre, el preu de l’entrada inclourà un descompte per adquirir vi de les diferents bodegues participants. A més, se seguirà amb l’agermanament amb la Fira del Vi de Falset i un dels marxandets estarà dedicat a la DO Montsant.

Verema 2021

Explica Josep Bibiloni que la verema 2021 està sent una collita de gran qualitat, tot i que el nombre de tones recollides de raïm és inferior a la d’altres anys. Per una banda les malalties com l’oïdi, míldiu i moscard verd han afectat coc a les vinyes, per les gelades i calabruixades que va haver-hi a principi de temporada ha fet que hi hagi menys raïm penjat de les parres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT