“TODO PARA EL PUEBLO, PERO SIN EL PUEBLO”

705
puntinformatiu

El sus a la campanya electoral, tant al món real com a la virtualitat, va esdevenir ahir a les dotze de la mitjanit. Aquestes seran les primeres eleccions municipals que, a Pollença, es viuen entre aquests dos àmbits tan propers i tan llunyans a l’hora.

Així que, a més del carrer, els set partits polítics que es presenten als comicis del 24 de maig al municipi de Pollença disposen d’una pàgina al Facebook (alguns també tenen compte al Twitter, però com jo mateixa, van un poc perduts en aquest mercat mundial d’idees, reflexions i opinionsa 140 caràcters; motiu pel qual em centraré amb el Facebook). Cadascuna d’aquestes pàgines presenta semblances i diferències en funció de múltiples variables entre les quals, a més de la lògica i la idiosincràsia de cada partit i dels seus membres, és necessari tenir en compte l’antiguitat i/o consolidació de les formacions i allò que se’n diu la cosa generacional (però també d’accés al món digital en general i a les xarxes socials en particular) de bona part dels seus seguidors.

Per més que l’espai de puntiformatiu.cat sigui il·limitat, la paciència del lector és limitada. Com que no vos vull cansar, només diré dues coses:

1) A la realitat, de tots és sabut que, en política, 2 + 2 no sempre sumen quatre, a vegades multipliquen i altres resten. Al món virtual, si més no en el cas de Junts Avançam, qualsevol dels tres partits que formen la coalició té més seguidors que la marca amb la qual es presenten a les eleccions del 24-M.

PUBLICITAT

2) A la virtualitat, tots els partits locals permeten que els usuaris escriguin publicacions, tots excepta Tots per Pollença cosa que m’ha refrescat la cèlebre frase dels jacobins francesos que he triat per titular: “Todo para el pueblo, pero si  el pueblo”. Des del segle XVIII ençà, ha plogut, i molt. Ara bé, fins a quin punt el món virtual és un reflex del món real? No ho sé, i vosaltres?

Bé, idò, si voltau per la campanya virtual pollencina i en traieu alguna conclusió interessant, feim tertúlia al Facebook de Punt Informatiu. Què us sembla?

Ei, i si em veis pel carrer i voleu que facem un cafetet i en parlam, cap problema!

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT