TEATRE DE BARRA I MOLT MÉS PER A UN CAP DE SETMANA PASSAT PER AIGUA

123

Les previsions meteorològiques donen pluges per aquest primer cap de setmana de maig que, al municipi de Pollença, comença amb Teatre de Barra i moltes més coses per fer.

Teatre de Barra al Port

Avui, divendres 4 de maig, a les 21 hores, a les 21’35 hores i a les 22’10 hores, per primera vegada al Port de Pollença, hi haurà Teatre de Barra. Es farà a El rincón de la mami, Can Xon i Cafè d’Eu Moll.

A El rincón de la mami es posarà en escena Vells temps, un espectacle de microteatre inspirat amb les noves tecnologies i les xarxes socials. Escrita i dirigida per Aina Jagla, Vells temps està representada per la mateixa Aina Jagla i per Juanan Cruz. L’argument gira entorn a un suposat però possible futur, en el qual els mòbils ja no estan ben vistos i dos amics superen la seva addicció així com poden. No caure en temptacions mai és fàcil, però, almenys tenen algú que els entén, o no?

PUBLICITAT

A Can Xon, representaran El penúltimo cuplé, un espectacle de microteatre inspirat en el món del cabaret, una comèdia escrita i dirigida per Ivo Erasmo i interpretada per Pedro Orell Melian i Miquel Àngel Torrens. En menys de mitja hora, els actors demostraran que el cabaret alemany o francès no tenen res a veure amb l’espanyol. I és que un lletrista de cuplés i l’amo d’una companyia de varietats debaten al respecte. Tanmateix, però, Dorita “la bella”, la cupletista de l’espectacle, tendrà la resposta.

I al Cafè d’Eu Moll es posarà en escena Urgències 24 hores, un text de Carme Castells que s’endinsa en els prejudicis masclistes. Interpretat per Aina Cortès i Irine Soler sota la direcció de Luca Bonadei, Urgències 24 hores posa de manifest que, quan hi ha una urgència, és que alguna cosa no funciona i necessita ser tractada d’urgències i mai no se sap qui enviaran ni si tendrà la preparació idònia… ni tan sols si és la persona adequada.
El preu de l’entrada a cada un d’aquests espectacles és de 3’50 euros.

Joseba Gotzon presenta disc al Saló Parroquial

Avui, divendres 4 de maig, a les 22 hores, al Saló Parroquial del Port de Pollença, el cantautor basc Joseba Gotzon presentarà el seu darrer disc Desiraren kaia (el moll dels somnis).

Desiraren kaia és una matàfora que cerca “traslladar la idea de la llibertat total i absoluta”, segons el mateix cantant. Gravat als estudis bilbaïns de Koba Estudios, l’àlbum compta amb la col·laboració de músics de recorregut com el bateria Arturo García, el baix Txarlie Solano i el guitarrista Miguel Moyano.

Trobada de Percussió

La III Trobada de Percussió acabarà un any més a Pollença, on els participants (mestres i alumnes) passaran els dies 5 i 6 de maig.
Demà, dissabte 5 de maig, al Club Pollença, hi haurà un concurs de marimba a les 10 hores i un concert de Dun Duo Duo, a les 13 hores. Ja l’horabaixa hi haurà una master class Actea, això serà a les 18 hores i a les 20 hores, hi haurà un concert de Noé.
Pel que fa al diumenge 6 de maig, a les 12 hores, es farà el Concert de Clausura.

Els dies 3 i 4 de maig, els participants a la III Trobada de Percussió faran les activitats al Conservatori de Palma.

Visites guiades amb color argentí al Museu

Demà, dissabte 5 de maig, a les 10’30 hores, hi haurà la primera visita guiada amb color argentí pel Museu de Pollença. Durant la visita, s’aproparà els assistents a l’obra d’Atilio Boveri, tan ben representada al Museu pollencí.

Aquesta activitat s’emmarca dins les activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Durant el mes de maig, hi haurà visita guiada cada dissabte, a les 10’30 i 12 hores (demà, dissabte 5 de maig també). A més a més, el divendres 18 de maig, a les 17 hores i a les 18’30 hores i també el dissabte 19 de maig, a les 10’30 hores, a les 12 hores, a les 17 hores i a les 18’30 hores.

Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament cosa que es pot fer a través del telèfon 971531166, entre les 10 i les 14 hores, o bé a través del correu electrònic auxmuseu@ajpollenca.net, ja que les places són limitades.

Mercadet d’encants per als infants de Txernòbil

El matí de diumenge 6 de maig, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, hi haurà un mercadet d’encants per a l’Organització no Governamental Per ells, que duu infants de les zones contaminades de Txernòbil (Ucraïna).

Cal recordar que, des de fa un temps ençà, diferents persones de Pollença acullen durant els mesos d’estiu infants procedents d’Ucraïna o de Bielorrússia, territoris propers a la zona on el 1986 es va produir l’aleshores accident nuclear més greu de la història. Aquests infants tenen entre 6 i 10 anys, procedents d’orfenats o de famílies desestructurades de la zona contaminada per l’accident nuclear.

Durant la seva estada, descontaminen els seu cos dels alts nivells de radioactivitat que acumulen pel fet de viure en zones contaminades de radioactivitat. Durant els 30 o 40 dies que passen a Mallorca, els infants reforcen el sistema immunològic, a més de tenir una dieta més rica en vitamines, conèixer el funcionament d’una família, sentir-se estimats ajuda la seva autoestima, aprendre a nedar… i moltíssimes més coses.

Un vespre de swing

Diumenge 6 de maig, a les 19’30 hores, a l’Església de Monti-Sion de Pollença, hi haurà Un vespre de swing, un concert per gaudir dels grans hits de la música de swing i de jazz. Amb el pianista Valentin Moldovan, la soprano Marta Colom i l’orquestra The Youngest Big Band, dirigits per Pep Alarcon, el públic assistirà a un recorregut des del orígens del swing cap allà els anys 30 del passat segle XX, passant per les melodies de sempre amb compositors com Gershwin, Prima, Mancin, Glen Miller i altres.

L’entrada a Un vespre de swing a l’Església de Monti-Sion de Pollença és gratuïta.

Mostra de tallers de teatre

La darreres representacions de la mostra de tallers de teatre que havia de tenir lloc avui 4 de maig han quedat ajornades per mor de la pluja. Finalment es faran eñl dimarts dia 8 a les 19 hores al Claustre de Sant Domingo. Una nova oportunitat, pels qui encara no hi han anat, de veure els joves de les escoles de Pollença fent coses extraordinàries.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT