TANQUEN TRAMS DE LA PLATJA DEL MOLL PER ABOCAMENTS DE FECALS

1596

L’ajuntament de Pollença ha procedit al tancament de diferents trams de la platja del Moll per abocaments de fecals. Concretament, cap allà les 10 hores del matí, s’ha precintat la zona compresa entre l’Hotel l’Illa d’Or i la casa de can Franc, al passeig Voramar, i també s’ha tancat al bany la platjola d’Albercuix.

El delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, ha explicat que “s’han produït diversos abocaments de fecals” i que “en aquests moments, treballam per saber on s’han produït”. De fet, “a hores d’ara, no sabem exactament d’on procedeixen les fecals. Per això, es recullen mostres d’aigua”, ha dit Nevado.

El delegat Nevado ha assegurat que fins que no estigui tot solucionat i l’aigua sigui apta ben bany, no s’obriran les platges precintades.

Com que l’origen dels abocaments és desconegut, el regidor Nevado dubta si procedeixen de canonades particulars, d’alguna fosa sèptica o fins i tot de la canonada que, fa poques setmanes, es va instal·lar al passeig Voramar. En aquest sentit, convé recordar que la intenció d’aquestes obres era acabar amb els abocaments reiterats de fecals. L’any passat mateix i després de saber que les aigües estaven contaminades i no eren aptes per al bany, es va haver de tancar la platja d’aquella zona.

PUBLICITAT

Els veïns ho troben vergonyós

Veïns de la zona s’han queixat a PUNT INFORMATIU que és vergonyós que, en ple mes de juliol, passin coses com aquesta. És penós, a més a més, que les obres d’instal·lació de la canonada al passeig Voramar no s’hagués fet, quan es va tancar la temporada turística de 2019 i haguessin tengut tot l’hivern per comprovar els resultats. Varen fer l’obra a finals de juny, en una temporada marcada per la incertesa derivada de la pandèmia, i ara es troben nous abocaments; “un perill sanitari afegit a la ja complicada situació pel coronavirus”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital