TALLER D’ENCENS, CINEMA A LA FRESCA I PUJADA A LLUC A PEU

72

L’activitat programada per avui, dissabte 8 de setembre, és diversa i repartida al llarg de tot el dia.

Taller d’encens natural

Per començar i amb el cartell de places exhaurides, entre les 9’30 i les 11’30 hores, a Santuïri (Pollença), es farà el taller per aprendre a fer encens natural amb herbes de la zona. Organitzat per l’associació cultural Cap de Fibló, la idea és identificar, recol·lectar i assecar les plantes per poder fer encens. A més a més, donaran detalls sobre les diferents formes dels encens i parlaran sobre els avantatges de fer encens casolans en comptes de comprar-ne de comercials.

Per fer el taller, no cal portar cap material específic. El preu del taller era de 5 euros per als socis de Cap de Fibló i 10 euros per als que no són socis.

PUBLICITAT

Cinema a la fresca: Flamenco de Carlos Saura

A les 21 hores, a l’exterior de l’Edifici Municipal del Port de Pollença, hi haurà cinema a la fresca. Concretament, es projectarà el film dirigit per Carlos Saura, Flamenco; un documental sobre el món d’aquesta dansa, la seva essència, les influències i les grans figures com Paco de Lucía, Enrique Morente, Manolo Sanlúcar, Joaquín Cortès i Tomatito, entre altres.

El film, sobre el qual la revista de cinema “Sight and Sound”, va dir que era “intensament creativa, ningú havia filmat mai millor la dansa”, es va estrenar l’any 1995 i dura 100 minuts. L’entrada és gratuïta.

Pujada a Lluc a Peu

Per acabar, la nit del 8 al 9 de setembre, a les 2’30 hores i des de ca n’Escarrinxo, partiran els pollencins que aquest 2018 participen a la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana. Els caminants aniran des de Pollença fins al Pi de son Grua per la carretera general i, des d’allà fins a Lluc, pel camí vell.

En arribar a Lluc, compartiran berenar amb els marxaires arribats de diferents pobles de Mallorca i, acte seguit, participaran en un acte a l’Acolliment, on cada municipi fa les particular ofrenes a la Mare de Déu de Lluc. En acabar tot plegat, hi ha un autobús per baixar cap a Pollença.

La Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana és organitzada per l’Associació d’Antics Blauets, a Pollença representada per Miquel Joan Martorell. L’Ajuntament posa l’autobús. Per participar-hi, calia inscripció prèvia per l’assegurança i per la plaça d’autobús. En aquests moments, però, les inscripcions estan tancades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT