SUQUET DE LLUÇ I MARISC

439

El suquet de peix és un plat típic de pescadors de la costa mediterrània, principalment de Catalunya i València. Originalment es feia amb el peix de roca més mal de vendre, però amb el temps s’ha anat refinant i ara és més un plat de diumenge que es fa amb peix de més qualitat i marisc. Com tots els plats tradicionals es pot fer de moltes maneres i hi ha qui, per exemple, enfarina i fregeix el peix abans d’afegir-lo al brou. Es pot fer amb molts tipus de peix i marisc, la versió que compartim avui és la de Josep Martorell, feta amb lluç, gambes, musclos i sipi.

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 ceba
  • 1/2 prebe verd
  • 1 tomatiga
  • Alls
  • 2 bocins de lluç
  • 6 Gambes
  • Sipi
  • 1 /2 kg de musclos
  • Una copeta de vi blanc
  • i Tassó de brou de peix
  • 2 patates
  • Oli d’oliva

Aromatics:

  • Julivert
  • Tap de corti
  • Sal i pebre bo
  • 1 pebre de cirereta (no gaire coent)

Com fer-ho:

Obrir els musclos al vapor, amb un retxiu d’oli, vi blanc, dos alls i un bocí de la ceba tendre. Reservar.

Posteriorment fer un bon sofrit d’all ceba, pebre verd i un pebre de cirereta. En ser melós s’hi afegir pebre bord de tap de cortí, tomàtiga ratllada i el julivert. Quan sigui cuit, triturar.

PUBLICITAT

A una altra olla, marcar les gambes sal pebrades, i després retirader-les. A la mateixa olla donar una volteta a la sipi i afegir el sofrit triturat, un poc de vi blanc, i un tassonet de brou. Quan comença a bullir afegir les patates tallades rompent els cantons (aixi mollen el midó). Deixar bullir 12 minutets afegir el lluç, les gambes i musclos. Deixar bullir a foc suau durant 5 minuts, i un poc de repos (el temps de pegar un capfico).

Servit a taula i bon profit!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT