El suquet de peix és un plat típic de pescadors de la costa mediterrània, principalment de Catalunya i València. Originalment es feia amb el peix de roca més mal de vendre, però amb el temps s’ha anat refinant i ara és més un plat de diumenge que es fa amb peix de més qualitat i marisc. Com tots els plats tradicionals es pot fer de moltes maneres i hi ha qui, per exemple, enfarina i fregeix el peix abans d’afegir-lo al brou. Es pot fer amb molts tipus de peix i marisc, la versió que compartim avui és la de Josep Martorell, feta amb lluç, gambes, musclos i sipi.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 ceba
- 1/2 prebe verd
- 1 tomatiga
- Alls
- 2 bocins de lluç
- 6 Gambes
- Sipi
- 1 /2 kg de musclos
- Una copeta de vi blanc
- i Tassó de brou de peix
- 2 patates
- Oli d’oliva
Aromatics:
- Julivert
- Tap de corti
- Sal i pebre bo
- 1 pebre de cirereta (no gaire coent)
Com fer-ho:
Obrir els musclos al vapor, amb un retxiu d’oli, vi blanc, dos alls i un bocí de la ceba tendre. Reservar.
Posteriorment fer un bon sofrit d’all ceba, pebre verd i un pebre de cirereta. En ser melós s’hi afegir pebre bord de tap de cortí, tomàtiga ratllada i el julivert. Quan sigui cuit, triturar.
A una altra olla, marcar les gambes sal pebrades, i després retirader-les. A la mateixa olla donar una volteta a la sipi i afegir el sofrit triturat, un poc de vi blanc, i un tassonet de brou. Quan comença a bullir afegir les patates tallades rompent els cantons (aixi mollen el midó). Deixar bullir 12 minutets afegir el lluç, les gambes i musclos. Deixar bullir a foc suau durant 5 minuts, i un poc de repos (el temps de pegar un capfico).
Servit a taula i bon profit!