EL DARRER DIVENDRES D’AGOST ES CONSOLIDA COM A DATA PER VEINADEJAR

22

El darrer divendres d’agost es consolida com a data per sortir a sopar al carrer i veinadejar. O sigui que aquest divendres, que enguany és el 25 d’agost, els pollencins sortiran a sopar a la fresca.
Ara que s’ha perdut el costum de sortir a prendre la fresca, el carrer continua essent escenari de la vida mediterrània amb esdeveniments puntuals com el sopar a la fresca que fa més d’una dècada se celebra al municipi de Pollença.
L’èxit del sopar a la fresca des de les primeres edicions ha permès deixar l’organització en mans dels mateixos veïnats que tan sols han de comunicar a l’Ajuntament que fan comptes sortir a sopar a la fresca per tallar els carrers i organitzar el trànsit durant aquella jornada. Totes les persones que tenguin intenció d’ocupar el carrer per compartir àpat amb els veïns convé que ho comuniquin a l’Ajuntament abans de dimecres 23 d’agost, a les 14 hores. Per comunicar-ho, es poden adreçar a l’Ajuntament de Pollença, a l’oficina de turisme de Sant Vicenç i a l’oficina municipal del Port.
L’any passat varen sortir a sopar a la fresca un total de 2.370 persones que es repartiren per 44 carrers tant de Pollença com de Sant Vicenç i del Port. És possible que hi hagués més gent, ja que no totes les taulades s’inscriuen, perquè altres del mateix carrer ho han fet o bé perquè ocupen espais on no alteren el trànsit rodat.
Per més que quantitativament pot semblar que el sopar a la fresca ha perdut pistonada, s’ha de fer notar que aquest és un dia de molt moviment entre els veïnats. Així, hi ha carrers que endomassen per fer més agradable i també és un bon dia perquè els infants puguin jugar i córrer lliurement.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT