SOLIDARITAT, HERBICIDES I PLATGES

194

Des de l’oposició arriben notícies sobre la solidaritat d’Unides Podem Pollença, la resposta a la denúncia d’Alternativa per Pollença a l’ús d’herbicides i les crítiques pel mal estat de les platges per part de Junts Avançam.

Unides Podem reparteix 1.200 euros entre Onit, Undermoll i AFAMA. Aquesta summa de doblers és “la diferència entre les antigues retribucions per ser portaveu d’un Grup Municipal (legislatura 2015-2019, 6.000 euros bruts anuals) i la nova (8.400 euros bruts anuals), una vegada reconegudes les obligacions tributàries del nostre regidor. Per tant, fets els càlculs sobre les retribucions de l’any 2019, el resultat va donar un excedent de 1.008 euros. Tot i això, i donada la situació provocada per la covid-19, finalment la proposta definitiva de donació ha estat de 1.200 euros”, apunten en una nota de premsa.

El donatiu d’Unides Podem es va fer ahir, dia 26 de maig, coincidint que feia un any de les darreres eleccions municipals. Tal i com va aprovar la formació política a través dels Grups de Treball, els 1.200 euros s’han repartit a parts iguals entre tres entitats socials de Pollença com ONIT, Undermoll i AFAMA, que lluiten pel bé comú.

ONIT és una associació juvenil formada per joves del municipi que organitzen activitats multitudinàries i obertes a la ciutadania amb un caràcter especialment cultural i d’oci (Festival de les Flors, Nit Fosca), però també tasques de voluntariat, potenciant la cohesió social.

PUBLICITAT

Undermoll és una associació de recent creació que defensa projectes intergeneracionals i l’empoderament ciutadà. Unides Podem Pollença valora, especialment, el projecte de crear un Hort Urbà autogestionat al Port; “un projecte que pot marcar camí i contempla també que hi participi la ciutadania, que s’hi acudeixi amb bicicleta… una iniciativa que volem veure realitzada prest”, apunten.

I l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA), una entitat dedicada a la cura de persones que pateixen Alzheimer i altres demències des de 1997. Regularment, AFAMA realitza activitats que fomenten l’anomenat envelliment actiu i l’atenció a persones.

Des de l’inici de la legislatura 2019-2023, Unides Podem Pollença ha mostrat el desacord per “la pujada de sous realitzada per l’equip de Govern de dretes conformat inicialment per Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina i Partit Popular i posteriorment ampliat amb la presència d’El Pi (que no va protestar i va sumar-se als sous actuals aprovats el dia 02/07/2019 en sessió Plenària extraordinària)”.

Per coherència, a més de continuar predicant amb l’exemple i apostant sempre per la transparència, Unides Podem Pollença “animam la ciutadania a què si coneix iniciatives que considera positives i que fan una tasca social que pot requerir d’un suport econòmic puntual, mos les enviï. Estarem encantats/des de rebre propostes per anar pensant la donació a fer l’any que ve respecte de les retribucions de tot l’any 2020. Tot i haver proposat i reiterat en diverses ocasions que mos mostràvem disposats/des a col·laborar per repensar les retribucions que tenim com regidors/es, aquest equip de Govern no fa cas, ni sembla que tengui intenció de fer-ne”, conclouen.

Herbicides aturats

Per la seva banda, Alternativa per Pollença va publicar a la seva pàgina de Facebook que “arran dels nostres advertiments que estaven incomplint la normativa de fitosanitaris i posant en risc la salut, l’equip de govern ha suspès el tractament amb herbicida als camins de Pollença”.

A més a més, avançaven que el mateix equip de govern “ens han dit que han comanat a un enginyer un pla tècnic, que és una dels requisits obligatoris per poder esquitar, entre altres aspectes que s’incomplien, com no informar preceptivament als veïnats”. Per tant, “ara, esperam que aquest informe els digui el que diu la llei: que si es poden usar mitjans mecànics (desbrossadora) no es pot esquitar”.

Foto: Alternativa per Pollença.

Passivitat per garantir la seguretat sanitària de les platges

Finalment la coalició Junts Avançam reprova la passivitat de l’Ajuntament per garantir la seguretat sanitària de les platges de Pollença, quan des d’aquest 25 de maig, es permès prendre el sol i nedar a la vorera de mar. En aquest sentit, asseguren que “aquest proper juny les platges de Pollença no obriran amb la majoria de serveis, per la inoperància de l’Ajuntament”.

A través d’un comunicat de premsa, Junts Avançam denuncia “la passivitat de l’Ajuntament i els regidors del govern, que fa ús del campi qui pugui quan delega la seva responsabilitat i deixa que sigui cada concessionari que demani els permisos de costes d’acord amb els seus interessos”. Per tot plegat, reproven “la desorganització, la descoordinació i la falta de control sanitari de les platges del nostre municipi pel que fa a la neteja de les platges més utilitzades, de les platges verges, dels serveis de wc i dutxes i del control de mesures de distanciament”.

Junts Avançam apunta que “la majoria de municipis turístics de les Illes ja han posat en marxa i aprovat accions per evitar aglomeracions i garantir un accés segur sanitari, però l’Ajuntament de Pollença no ha fet res”. En aquest sentit, recorden que “la guia amb recomanacions per a la reobertura de les platges i zones de bany del Ministeri de Sanitat recorda que el risc de contagi de la covid-19 a les platges no és causat pel contacte amb l’aigua, sinó per la manca de distanciament social i destaca la importància de mantenir els 2 metres de distànciament de seguretat i les mesures de neteja i desinfecció”. I senyalen que “malgrat tenir 10 regidors a l’equip de govern amb dedicació parcial o total, no han estat capaços de preparar un comitè de seguiment covid-19 per a les platges amb protocols de prevenció i actuació com ha fet el municipi d’Alcúdia que ja està al 100 per cent preparat. Ni tan sols preparar campanyes informatives ni posar informació actualitzada, fàcil i accessible a la web com fan la majoria de municipis de la costa”.

Tot plegat, Junts Avançam considera que “les actuacions de l’Ajuntament no són tan sols necessàries per responsabilitat, també per fer del nostre poble un referent turístic segur per reactivar el més aviat possible l’economia, els negocis i els comerços en un moment més necessari que mai”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT