EL SOL MÉS MATINER DE L’ANY VIST DES DEL PUIG DE POLLENÇA

267

Avui mig dia, devers les 12’07, començarà l’estiu. I es que avui és el solstici, un dia que a més de donar el sus a l’estació, és el més llarg de l’any. I això és així perquè és un dels dos moments de l’any en què el Sol té la màxima declinació (distància angular) respecte a l’equador celeste.

Però curiosament, tot i ser el dia més llarg de l’any, no és el dia en que el sol surt més prest (ni en el què es pon més tard). Això succeeix perquè ens trobam a mitjan camí entre el pol i l’equador, i a aquestes latituds mitjanes la sortida es produeix una setmana abans del solstici. Concretament enguany els dies 13 i 14 de juny el sol va sortir a les 6’21 hores, mentre que avui ho ha fet a les 6’21 hores.

PUBLICITAT

La matinada del 13 al 14 de juny un equip del programa “Méteo, Temps i Natura” d’IB3 Televisió, que s’emet de dilluns a divendres a les 13.30 hores, pujaren al Puig de Pollença per gravar, la sortida de sol més matinera de l’any. Però també feren imatges de la foscor precedent a aquest moment. El vídeo que teniu aquí n’és el resultat.

Una nit a les fosques al puig de Maria

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT