SOBRE L’APIMA DE L’ESCOLA DE MÚSICA, EL CALENDARI DEL CURS 2020-21 I EL DESCONFINAMENT DELS INFANTS

820
L'APIMA de l'Escola de Música neix amb la voluntat de fomentar l’ampliació de l’oferta formativa i horària.

Degut a l’excepcionalitat del moment actual, l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes i Alumnes adults de l’Escola de Música de Pollença anuncia que oficialment ja funciona, però que ajornen l’acte de presentació per més endavant, quan les circumstàncies ho permetin.

L’APIMA de l’Escola de Música es va constituir oficialment el passat mes de febrer de 2020 “amb l’objectiu de donar suport a totes les famílies, alumnat i professorat en tot allò que fa referència a l’educació musical, facilitant la col·laboració i participació en l’organització de l’Escola a través dels diferents òrgans de representació (Assemblea General, Junta Directiva i Consell Escolar de l’Escola) com eix essencial de comunicació i participació en la formació musical de tot l’alumnat”, expliquen en una carta de presentació.

Entre els objectius a aconseguir, l’APIMA de l’Escola de Música apunten la voluntat de “fomentar l’ampliació de l’oferta formativa i horària” del centre que, en aquests moments, ofereix ensenyaments no reglats, de diversos nivells, i, els quatre cursos d’ensenyaments reglats musicals que permeten obtenir el Grau Elemental.

Per aconseguir-ho, la nova APIMA treballa en “ampliar l’oferta formativa actual, i promoure la millora i la continuïtat de la formació musical de l’alumnat a la mateixa escola, sense necessitat de desplaçar-se a altres centres”. En aquest sentit, avancen la intenció de treballar colze a colze amb l’Ajuntament i la Direcció de l’Escola “per aconseguir l’autorització i posterior implantació gradual del Programa d’Ensenyament Professional de música (PREP), tal i com ja ho tenen altres municipis dels voltants, com ara Alcúdia, Inca o Muro entre altres”, senyalen.

PUBLICITAT

El PREP consta de 4 cursos en què l’alumnat cursa totes les assignatures a la seva escola de música i posteriorment els alumnes s’examinen al Conservatori de Mallorca de l’especialitat instrumental i d’algunes assignatures, mentre que la resta de matèries són avaluades pels propis professors de l’escola.

Finalment, a la carta de presentació, l’APIMA declara que “volem que l’Escola sigui un espai obert a noves activitats complementàries i de formació permanent dirigit a grans i petits amb inquietuds musicals”.

Informació pràctica

La inscripció de socis de l’APIMA de l’Escola de Música s’iniciarà amb la matrícula del curs vinent 2020-21. La quota de participació serà de 10 euros anuals per als alumnes individuals i de 15 euros per a les unitats familiars, o sigui aquelles famílies que tenen dos o més membres que segueixen estudis a l’Escola de Música.

La directiva de l’APIMA de l’Escola de Música està formada per Carme Garcia Ballester com a presidenta; Jerònia Ramón Molinas com a vice-presidenta; Joan Llorenç Bota Rotger com a secretari i Teresa Cànaves Capllonch com a tresorera, Joana Morro Cifre, Maria Antònia Vives Pellicer, Mercè Herreruela Bertos, Margalida Cantallops Alemany, Xesca Garcies Aguiló i Alejandra Valero Suau són les vocals.

Des d’ara mateix, la nova APIMA de l’Escola de Música de Pollença animen a pares i alumnes a participar i aportar les idees o suggeriments que creguin pertinents a través del següent correu: apimaescolademusicapollenca@gmail.com

El calendari del curs escolar 2020-21

La proposta de Calendari Escolar per al curs 2020-21 presentada per la conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les illes Balears va ser aprovada pel  Consell Assessor del Calendari Escolar en el transcurs d’una reunió celebrada el 22 d’abril per vídeoconferència

El curs començrà el 10 de setembre de 2020 i acabarà el 22 de juny 2021 tant per a l’alumnat d’infantil com per al de primària, secundària, batxillerat i educació especial. O sigui que tendrà 176 dies lectius.

L’alumnat de formació professional iniciarà les activitats lectives dia 29 de setembre de 2020 i les finalitzaran el dia 28 de juny de 2021.

Excepcionalment, els alumnes de segon curs de batxillerat que s’hagin de presentar a les proves d’accés a la Universitat, finalitzaran les activitats lectives dia 28 de maig de 2021. Els centres hauran d’oferir-los activitats lectives d’aprofundiment i consolidació fins al dia anterior al d’inici de la selectivitat.

Pel que fa a les vacances escolars, es marca entre el 23 de desembre de 2020 i el 7 de gener de 2021 (ambdues dates incloses) com a vacances de Nadal i entre l’1 i l’11 d’abril de 2021 (ambdues dates incloses) com a vacances de Pasqua.
A més a més, tendran consideració de dies festius:

Dia 12 d’octubre de 2020 (Festa Nacional)
Dia 7 de desembre de 2020 (dilluns següent al dia de la Constitució)
Dia 8 de desembre de 2020 (Immaculada Concepció)
Dia 1 de març de 2021 (Dia de les Illes Balears)
Dia 1 de maig de 2021 (Festa del Treball)

I el dia 26 de febrer de 2021 (Festa Escolar Unificada)

A aquestes dates, s’han d’afegir dos dies festius corresponents a festes locals. El proper 2021, Sant Antoni (17 de gener) és en diumenge i la Patrona (2 d’agost) és en l’estiu. Per tant, Sant Antoni se celebrarà el dia que aprovi oficialment l’Ajuntament i la Patrona se substituirà pel dia que els centres determinin.

A més a més, cada centre docent establirà dos dies festius de lliure disposició que, al municipi de Pollença des de fa uns anys, decideix el Consell Escolar Municipal a fi que els centres d’educació infantil, primària i secundària estableixin els mateixos dies per a tot l’alumnat.

Desconfinament dels infants

Finalment, ahir va transcendir com serà el desconfinament dels infants que, a partir del diumenge 26 d’abril, podran sortir una hora diària per jugar, passejar o practicar esport a la via pública.

Aquestes sortides no podran excedir d’una hora de durada i s’hauran de limitar dins un radi d’un quilòmetre des del domicili de l’infant. En cap cas, podran anar a parcs i zones infantils.

Les sortides s’hauran de fer entre les 9 del matí i les 9 del vespre. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult que podrà sortir amb fins tres infants sempre que siguin del mateix nucli familiar.

Els majors de 14 anys podran sortir de casa sols per fer tasques quotidianes, cosa que ara ha transcendit podien fer des de l’inici del confinament.

Des del Govern espanyol, apunten que s’han de complir les normes de confinament com el distanciament social. En canvi no concreten si s’han d’usar mascaretes o no.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT