SOBRE EL FUNCIONAMENT DEL PROGRAMA COMUNITARI COVID-19

266
Moment de la reunió de divendres sobre el programa comunitari covid-19.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i de la de Salut i Consum, Patrícia Gómez, es va reunir el passat divendres 11 de desembre amb representants del Consell de Mallorca i els ajuntaments de l’illa, entre els quals el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Durant aquesta reunió es va explicar el funcionament del programa comunitari covid-19. D’entrada es va parlar de contractar 400 informadors un mínim de 6 mesos. A més a més, Mallorca es dividirà en dos àmbits: casc urbà i espais naturals, i 175 zones. A cada zona, tendrà entre 12.000 i 15.000 habitants i tendrà un TS de referència que serà l’enllanç entre els ajuntament i recollirà informació

Els informadors estaran al carrer i donaran informació individualitzada com posar mascaretes. Sempre aniran en parella i duran un guardapits identificatiu amb el color del nivell en què es trobi el municipi, en particular, o l’illa, en general. Aquests informadors hauran rebut una formació covid i de comunicació per evitar enfrontaments.

Des del Govern de les illes Balears, avancen que es farà el possible per que estigui en marxa abans del 22 de desembre.

PUBLICITAT

A Mallorca hi haurà 165 informadors i 6 coordinadors, a més hi haurà traductors d’àrab i altres idiomes. A part, es contractaran 20 informadors per a centres comercials i 70, per medi ambient.

Contenir la propagació de la covid-19

Durant la reunió es va tractar sobre la situació sanitària i les mesures vigents per tal de contenir la propagació de la covid-19, així com el reforç de les accions comunitàries que ha emprès el Govern amb la contractació de 400 informadors que treballaran repartits pels municipis.

A la reunió, que es va celebrar a través de videoconferència, Armengol i Goméz explicaren les noves mesures aplicades a Mallorca a partir del passat divendres 11 de desermbre per reduir l’augment dels contagis detectat durant els darrers dies, i de manera especial a determinats municipis. Per això, demanaren als representants insulars i municipals el manteniment de la col·laboració institucional i la seva implicació per al compliment d’aquestes mesures.

A la reunió, a més de batles, batlesses i regidors i regidors dels ajuntaments mallorquins, també hi participaren la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, i el director general de Cooperació Local i Patrimoni del Govern, Xesc Miralles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT