SISÈ DIA: ENTRE EL SOL I ELS DIES QUE HAN DE VENIR

322

Fa sis dies que estam confinants i, a la fi, el sol ha sortit. La claror alegra només una espurna els carrers, plens de soledat i de respecte pels dies que han de venir.

Però la vida no s’atura i l’actualitat, tapada pel coronaviurs, sura: “Quins lladres, aquests reis. Amb tot el que han robat i encara donen lliçons”, s’exclama una dona dins la botiga. Però les botigues han deixat de ser espais de reunió i tertúlia. Sortim, perquè entrin els clients que esperen al carrer.

Venen dies difícils i els superarem si complim amb dues normes: quedar a casa i mantenir una bona higiene, sobretot de mans.

Tranquil·litat i possibles canvis

Al Centre de Salut de Pollença, la situació és tranquil·la dins l’excepcionalitat del moment. En vistes al cap de setmana, si no hi ha canvis, funcionaran com han fet tota la setmana. Ara bé, amb aquesta situació, no es descarten possibles canvis.

PUBLICITAT

Sobre l’evolució de la COVID-19, des del Centre de Salut, asseguren que segueix l’evolució normal. Per tant, esperen que la setmana vinent sigui feixuga i les properes, pitjors.

En el conjunt de les illes Balears i a dia d’ahir, s’havien donat d’alta sis persones i tres defuncions, mentre que es comptaven 161 pacients infectats actius.

Des del Centre de Salut de Pollença valoren positivament el tancament de l’espai aeri i marítim. Tot i amb això s’havia d’haver fet molt abans, quan els virus no era de transmissió comunitària. Però, en tot cas, evitarà que entrin nous infectats a les illes Balears.

Més sancions

La Policia Local ha hagut de posar diverses sacions per no guardar el confinament. Els agents no quantificat el nombre de ciutadans sancionats i tampoc han volgut especificar l’import d’aquestes multes. Tot i amb això, les sancions lleus van d’entre 100 i 600 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT