SÍPIA A LA MALLORQUINA, UNA RECEPTA PER FER TIRA A TIRA

379

Són pare del meu amic Toni Cerda Vilanova, en Miquel Cerdà que duia el Restaurant Bona Cepa, em va donar la recepta, Així la vaig fer.

Ingredients:

  • 3 cebes
  • 2 manats de cebes tendres
  • 1,5 kg de sípia bruta
  • 50 g de panses (o al gust)
  • 50 g de pinyons (o al gust)
  • Un tassó de vi blanc
  • Un tassó d’aigua (si fos necessari)
  • 3 tomàtigues de ramellet ratllades (jo les vaig tallar) i en tenia una de la pereta….
  • Sal
  • Oli d’oliva extra verge

Aromàtics:

Pebre bo, 1 o 2 pebres de cirereta (o sense, si no ho voleu coent), pebre bord tap de cortí, 3 fulles de llorer, 5 grans d’all, julivert fresc (jo el tenia congelat)

Com fer-ho:

Crec que és una gran recepta per fer tira a tira…. si frissau molt no la faceu, i millor fer-la d’un dia per l’altre.

Tallar tota la ceba (en juliana) i la ceba tendra (petiteta). Tallar o ratllar les tres tomàtigues de ramellet.

PUBLICITAT

Posar un poc d’oli i molt suaument sofregir els alls. Seguidament i començar a coure la ceba a la mateixa pella amb el pebre de cirereta (si n’hi posau). Quan estigui ben melosa, afegir la ceba tendre i el llorer. Coure 10 minuts més i afegir la tomàtiga (cada vegada que s’afegeix verdura s’ha de sal-pebrar), tirar el vi blanc i fer que evapori a foc fort. Ja veureu si es necessari posar-hi aigua o no. (Es poden estar 30 minuts fàcil a foc fluix, pensau que la ceba ha d’estar molt melosa).

Quan estigui ben melós tot, afegir-hi el tap de corti, els pinyons i les panses. Donar un bull i afegir la sipi. Ha de coure fins que sigui ben fluixeta (segur mitja horeta)

Vaig fer una picada d’all i julivert i li vaig tirar just abans d’acabar de coure (no n’hi vaig tirar molt, ja que no volia tapàs la dolçor de les panses).

Per servir, vaig emprar patates fregides, però amb arròs blanc crec que hi va ben bé.

Josep Martorell

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital