SIMÓN ANUNCIA LA FI DE LA MASCARETA ALS EXTERIORS

343
Fernando Simón. Foto: Europa Press.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va avançar ahir que “en no molts dies” és “molt probable” que es pugui relaxar l’ús de màscareta als exteriors, en vista de la bona marxa de la campanya de vacunació contra la covid-19 i la situació epidemiològica.

Tot i que va evitar donar dates concretes, l’epidemiòleg del Ministeri de Sanitat va apuntar que, segons la seva opinió, el moment en què totes les comunitats autònomes estiguin per sota de 150 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies podria ser adequat per plantejar aquesta relaxació. 

Cal apuntar que la incidència de la covid-19 a les illes Balears, és de 20 nous casos per a 100.000 habitants a 7 dies i de 44 casos per 100.000 habitats a 14 dies.

En qualsevol cas, “la relaxació de mascaretes en exteriors” és una d’aquelles mesures que s’aplicaran “al total del territori” espanyol, on ara mateix estan lluny de la situació epidemiològica de les illes Balears.

PUBLICITAT

Simón va senyalar la bona evolució de la campanya de la vacunació i la baixada de la corba de contagis anticipen que la relaxació de mesures podria no estar molt llunyana. “No és bo donar dates, és bo donar situacions epidemiològiques.

Podem preveure, amb les dades que tenim, quan és possible que aquesta situació es doni. Estem evolucionant molt bé, amb cobertures de vacunació molt bones. En un mes estarem en xifres d’immunització que ens posen en una situació molt favorable per reduir mesures, sempre que es mantinguin altres. El que hem de ser és conscients que cal anar pas a pas”, va detallar. 

No obstant, va puntualitzar que encara no és el moment: “Encara no tenim ni una incidència, ni una cobertura de vacunació, ni una immunitat comunitària prou alta com per relaxar les mesures de protecció personal”.

Simón va apuntar que hi ha “moltes alternatives” amb l’obligatorietat de les mascaretes. “La principal, ara hi ha un grup hipervacunat, el de les residències. Òbviament en aquests grups es poden plantejar mesures diferents als de grups on la cobertura de vacunació sigui del 30 per cent o del 60 com en majors de 60 anys”, va esgrimir.

L’epidemiòleg va insistir en què “cal tenir clar que cal caminar tot el camí i no donar passos més ràpid del que ens permeten les nostres cames”, ha metaforitzat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT