“SI NO HI HA EMOCIÓ EN UN PROJECTE, NO EM RESULTA ATRACTIU”

813
Judith Jurado, de Mille Papillons
Judith Jurado, de Mille Papillons

Ma. Magdalena Tortella

 

Judith Jurado, nascuda a Barcelona, fa cinc anys que viu a Pollença i tres que hi té la seu de la seva empresa, Mille Papillons, especialitzada en organització d’esdeveniments. Noces, batejos, comunions, festes d’aniversari, comiats de fadrina… tot hi té cabuda dins aquesta empresa especialitzada sobretot, en vendre emocions.

Com decidires instal·lar la seu de la teva empresa, Mille Papillons, a Pollença? Visc aquí, i com que no necessito un local físic per a fer la meva feina, doncs la decisió va ser fàcil. Per altra banda, Mallorca és un molt bon lloc per a celebrar-hi esdeveniments, per les condicions físiques i meteorològiques que presenta.

Les noves tecnologies de la informació, ajuden a treballar des d’un poble? És clar. Jo funciono a través d’un webblog, a banda de ser present a totes les xarxes socials. Em dono a conèixer mitjançant la xarxa. Però la xarxa no només em dona visibilitat a mi, sinó també als clients. La irrupció de les xarxes fa que tothom vegi les noces de tothom.

PUBLICITAT

I això, resulta contraproduent? Això fa que el client sigui més exigent, i que alhora estigui més embullat. A Internet es veu de tot, i n’hi ha que ho volen tot. Però per a qualsevol esdeveniment cal definir l’estil, saber què es vol, i a partir d’aquí, apurar els detalls. Nosaltres ajudem a això.

En què consisteix exactament la feina d’organitzar esdeveniments? Doncs en ocupar-se de tot! En primer lloc concertem una entrevista amb els clients per conèixer la seva personalitat, els seus gustos i les seves necessitats. En funció d’això es dissenya l’esdeveniment. Per això, jo treballo amb més de 15 empreses implicades, algunes d’elles de Pollença. Cal tenir en compte il·luminació, decoració, música, vestimenta, fotografia…

A Mille Papillons, organitzau qualsevol tipus d’esdeveniment? Sí. L’empresa està preparada per a organitzar qualsevol tipus d’esdeveniments; primers aniversaris, noces de plata, aniversaris de 18, 30, 40 anys… comiats de fadrina, comunions… No obstant, en aquesta època de l’any hi ha moltes noces, i ens dediquem bàsicament a això, ja que ens absorbeix gairebé tot el temps.

Quin preu té organitzar un esdeveniment? Cadascú pot decidir què gastar. Però hi ha tres maneres de tarifar. Una és fixar una tarifa baixa i cobrar les comissions de les empreses col·laboradores. L’altra, que funciona molt bé a l’estranger però aquí no s’entén, és cobrar un 15 per cent del pressupost total de l’esdeveniment. Jo m’he decantat per una tercera opció, que consisteix en fer una valoració del que em costarà l’esdeveniment i establir una tarifa fixa. El client paga un pic i ja no s’haurà de preocupar de res més.

Pel que fa al client, quina relació hi establiu? És un acompanyament constant el que feim. Des de la primera reunió, fins al final. El dia de les noces treballem més de 14 hores, i fins i tot anam als reportatges fotogràfics de post-boda. En tot aquest procés Mille Papillons ofereix un tracte molt directe amb els clients. Per això, no dic que sí a qualsevol projecte. Compartim emocions, nervis, sentiments… No només treballam perquè el dia de les noces, o de l’esdeveniment en si, sigui inoblidable, sinó per a que gaudeixin de tot el procés.

Què ha de tenir un client perquè li digueu que sí? Suposo que quan s’acosten a la nostra empresa és perquè han vist les nostres feines, com treballem, i els ha agradat. El client ens tria a nosaltres. Però per a mi, és important veure emoció. Si no hi ha emoció en un projecte, no em resulta atractiu. Per altra banda, hem de tenir un gust estètic similar, ja que és important que ens poguem adaptar.

Tu que vas a moltes noces… Quin sentit té casar-se avui en dia? En aquesta vida s’ha de celebrar tot! de quina manera ja és decisió dels clients. Sí que és cert que les noces que corren per la xarxa són les més vistoses, multitudinàries, etc. Però jo he organitzat noces on només hi són els nuvis. Però això no vol dir que hagin de ser menys boniques, ni menys organitzades!

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital