S’HA DE RESTRINGIR EL TRÀNSIT A FORMENTOR? DES D’ON? COM? QUAN?

133

Diverses institucions extramunicipals, es posaren d’acord a principis d’estiu de 2018 per realitzar una prova pilot a fi de reduir el trànsit a la carretera de Formentor. Així que, des del 9 de juliol fins al 31 d’agost, entre les 10 i les 19 hores, s’ha limitat el trànsit entre la platja i el far de Formentor. A més a més, s’ha habilitat un bus llançadera per fer el trajecte des del Port de Pollença fins a la platja de Formentor que enllaçava amb l’autobús que anava cap al Far.

Tant en el moment en què es va posar en funcionament la prova pilot com ara que s’ha acabat, s’han sentit veus a favor i en contra de les restriccions. Ara bé, més enllà de partidaris o detractors, una de les crítiques més sentides apunta a què el trànsit s’hauria de tancar des del Port de Pollença i així eliminar els problemes de saturació a la Creueta i a la Platja, punts on s’han continuat produint embussos i cues de manera reiterada. En aquest sentit, s’han manifestat el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i també els grups polítics d’Unió Mollera Pollencina (UMP), amb responsabilitats al govern municipal, i Alternativa per Pollença, a l’oposició.

[poll id=”14″]

Tampoc no es pot obviar que, a partir de l’1 de setembre, la saturació de la carretera de Formentor ha estat una evidència, quan no un problema d’embussos i de cues interminables.

PUBLICITAT

Primers balanços

Finalitzat el termini de les restriccions, des del Consell de Mallorca i des del Govern Balear, han fet els primers balanços d’aquesta prova pilot.

Des de la conselleria insular de Territori i Infraestructures varen publicar un informe segons el qual el trànsit rodat a la carretera de Formentor s’ha reduït en un 78 per cent. Aquesta dada es basa en la informació recollida a través d’un sistema aforador de transit que ha comptat tots els vehicles (cotxes, motos, bicicletes, camions…) que han passat per la carretera de Formentor durant les 24 hores del dia. D’aquesta manera, s’ha pogut saber que, durant el mes de maig, passaren per la carretera de Formentor fins a 4.750 vehicles diaris, mentre que el mes d’agost s’han reduït fins al 1.050.

[poll id=”15″]

El pla pilot ha estat valorat molt positivament pel Consell de Mallorca qui ja parla de reunir totes les parts implicades per fer una valoració global i perfilar les restriccions de cara a l’any que ve.

Per la seva banda, des de la conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les illes Balears, han informat que, durant aquests gairebé dos mesos, més de 34.000 persones han utilitzat el servei de bus llançadora habilitat per connectar Pollença amb la platja i el far de Formentor. Per ser més exactes, han fixat en 69.789 els bitllets venuts des del 9 de juliol fins al 31 d’agost.

A més del Govern de les illes Balears i del Consell de Mallorca, la direcció general de Trànsit, la Guàrdia Civil i l’Autoritat Portuària tenen competències sobre aquest projecte que, durant dos mesos d’aquest estiu de 2018, s’ha realitzat a Formentor, un territori de gran interès paisatgístic i turístic que transcorre pel municipi de Pollença.

I tu, què opines?

Com l’Ajuntament, els pollencins no tenim cap més competència sobre la carretera que va des del Port fins al far de Formentor, que la proximitat i el valor sentimental que en deriva. Per això, ens interessa la teva opinió i volem saber:

[poll id=”14″][poll id=”15″]

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT