«S’HA D’INVERTIR EN DIVERSIFICAR L’ACTIVITAT ECONÒMICA»

829
Representants de La Mala Pècora.

L’any acaba i és un bon moment per fer balanç, mirant al passat, però també al futur. Per això, PUNT iNFORMATIU, s’ha posat en contacte amb representants de diferents col·lectius locals per analitzar les fortaleses i febleses del municipi, així com també manifestar els desitjos per a l’any que comença i per al futur.

Amb el col·lectiu feminista La Mala Pècora, tancam aquesta secció de balanç del passat 2020 i auguris per al 2021 que comença a caminar.

LA MALA PÈCORA FEMINISTA

L’associació feminista La Mala Pècora de Pollença duu a terme un treball de fons, de formigueta que poc a poc treu la dona del silenci de segles. L’any passat per la Patrona, sense anar més enfora, va situar les dones al simulacre de Moros i Cristians. Tanmateix, però, la seva tasca va més enllà d’allò folklòric, la seva lluita és aconseguir una societat més justa i, per això, «s’ha d’invertir en diversificar l’activitat econòmica», destaquen, perquè «és el moment de posar en valor allò que importa i deixar de banda la lògica del capital i els beneficis econòmics».

Quin desig demanau al 2021?
Que es doni valor a allò que s’ha demostrat que és necessari per la vida i sol estar infravalorat: les cures, la salut, el bé comú. De manera més concreta: més formació i conscienciació del personal sanitari en perspectiva de gènere (a l’hora d’atendre a les pacients i fer un bon diagnòstic i aplicar tractaments adients…) i més mitjans per combatre la violència de gènere (el confinament i restriccions de vida social impliquen haver de passar més temps a casa amb els seus agressors i més dificultat perquè altres persones ho puguin detectar).

Què és allò que funciona millor al municipi de Pollença?
Com a positiu, destacaríem les iniciatives de diferents col•lectius, voluntariat… per ajudar a tirar endavant, alhora que fent xarxa social.

I el que funciona pitjor?
El pressupost destinat a afers socials no és suficient i les propostes són assistencialistes.
La transparència del govern i la unió d’esforços polítics. La cura del medi ambient.

Quina és la infraestructura que fa més falta al municipi?
És imprescindible un espai per a adolescents i joves, fomentant un oci alternatiu i sa.
També fa falta un transport públic de qualitat (horaris, preus…) a la vegada que potenciar un urbanisme més inclusiu que faciliti moure’s amb comoditat a persones amb cadira de rodes, persones major, cotxets d’infants…

Davant la crisi de la covid-19, quina acció local duríeu a terme?
Prevenció i pràctica en matèria socioeducativa. Sobretot per afavorir la germanor i la comunitat, potenciant relacions igualitàries i solidàries, i no purament assistencials. Per exemple, es podria treballar amb la cultura de manera intergeneracional, donant valor al col•lectiu de la gent major i així afavorir que se sentit útils, valorats i minvar la soledat que puguin sentir en aquests moments que ens fan sentir aïllats. Una proposta podria ser emparellar joves amb persones majors per apropar-los a les noves tecnologies.

Com veieu el futur del turisme, el comerç, el sector primari i la cultura?
Amb el turisme s’ha de decréixer perquè ha quedat clar que és molt mala idea dependre del monocultiu turístic. S’ha d’invertir en diversificar l’activitat econòmica, posar en valor altres feines, no només les de temporada i donar valor als estudis i formacions professionalitzadores, ja que tenim la taxa més elevada d’abandonament escolar (i efecte diferent segons sexes!). Amb la pandèmia ha quedat clar que els comerços que obren tot l’any són més sostenibles que els de temporada i no deixen un paisatge desolador en hivern. Sense el sector primari és més que evident que no podem viure i la cultura és un bé de primera necessitat, així que tal volta és el moment de posar en valor allò que importa i deixar de banda la lògica del capital i els beneficis econòmics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT