IMATGES DE LA SETMANA SANTA SANTA POLLENCINA

542
Els Quadres Plàstics formen part de la Setmana Santa pollencina.

El Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull Anglada, va presidir la Missa que es va dir al Puig amb motiu de la Segona Festa de Pasqua, quan el costum és fer-hi un pancaritat. Aprofitant que feia un dia excel·lent i que aquest 2018 el dilluns de Pasqua era festiu, moltes foren les persones que pujaren al Puig per compartir una bona estona.

Com cada Dijous Sant, la Sang recorre els carrers de Pollença.

Durant el matí, hi va haver activitats lúdiques per als infants. A migdia, va tenir lloc la celebració eucarística, acte central del pancaritat pollencí que, aquest any i com s’ha dit, va estar presidida per Monsenyor Sebastià Taltavull. No hi faltaren les ofrenes ni les actuacions musicals dels Xeremiers Orats, Corda Amarada i els balladors d’Aires de la Cala.

Un dels elements que més curiositat crea és saber la identitat de qui porta la Creu.

Amb la Festa del Puig, acabaren els actes festius de Setmana Santa i Pasqua a Pollença que, si no hagués estat per mor del ruixat que va caure just abans del Davallament pel qual es decidí escapçar la processó del Divendres Sant, s’haurien desenvolupat amb total normalitat.

La plaça de l’Almoina va ser escenari d’una de les escenes de la Passió de Crist que omplen la vetlada del Dijous Sant a Pollença.

Tal i com és costum, el Dijous Sant hi va haver la processó de la Sang amb la participació de totes les Confraries i amb els Quadres Plàstics que es muntaren als indrets habituals excepte a Monti-Sion. La teatralització d’aquesta escena de la Passió de Jesús es va traslladar a la placeta de l’Almoina.

PUBLICITAT
Ara fa uns anys, amb la recuperació de la confraria del Roser Vell, la processó del Dijous Sant va tornar passar pel llarg carrer pollencí.

El Divendres Sant, com s’ha dit, es va escapçar la processó, perquè just després de l’acte del Davallament dalt del Calvari va caure un ruixat. Entre les quatre gotes i que feia molt de vent, l’organització de les processons de Setmana Santa optaren per escurçar la processó, així que una vegada a baix de l’Escalonada, la processó va agafar dret pel carrer Antoni Maura fins a la Parròquia.

Com els altres Quadres Plàstics, representacions vivents de la Passió de Crist es munten mentre passa la processó. Aquest 2018, el Quadre Plàstic de la plaça Major va incorporar el cant, un solo entonat per qui representava Maria al peu de la Creu.

Finalment, el Diumenge de Pasqua, la processó de l’Encontrada, un any més sense representació dels dotze apòstols, va ser objecte de mirades ben diverses, des de les devotes fins a les escèptiques, des de les locals fins a les turístiques.

Els passos amb escenes bíbliques de la Mort de Jesús desfilen pels carrers silenciosos cada Dijous Sant.
Sirineus de diferents confraries vesteixen les processons de Dijous Sant i de Divendres Sant.
Els Sirineus endolceixen les processons de Setmana Santa repartint caramels i confits entre aquells que els miren passar.
Des de bon matí, dalt del Calvari, tot està preparat per al Davallament. Molts són els que, al llarg del Divendres Sant, pugen per l’Escalonada o pel camí de les Creus a absorbir la primavera i el moment. Foto: Fernando Perianes.
El Crist jacent omple l’esglesiola del Calvari el Dijous Sant. A la fotografia, s’hi poden veure les Endolades a punt per iniciar el Davallament i la posterior processó del Divendres Sant. Foto: Fernando Perianes.
Finalitzada la processó del Divendres Sant, que aquest 2018 va ser més curta que altres anys per motius meteorològics, la Parròquia acull la cerimònia de l’enterrament de Jesús moment en què es diu el Sermó de la Soledat de Maria. Fotos: Fernando Perianes.
L’Encontrada, o sigui el moment en què Jesús ressuscitat es retroba amb sa mare, Maria, és l’acte central del Diumenge de Pasqua. Foto: Fernando Perianes.
Les tres Maries, tres nines que representen Maria de Cleofàs, Maria de Magdala i Maria Salomé, les tres dones que acompanyaren la Mare de Déu a ungir el cos de Jesús, acompanyen també les processons de Setmana Santa i de Pasqua a Pollença.
Jocs tradicionals com trencar olles varen omplir el matí de Festa dalt del Puig per a diversió dels infants. Foto: Fernando Perianes.
El Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull, presidí l’Eucarístia del Dilluns de Pasqua al Puig, acompanyat pel recentment ordenat diaca, Danilo de Urzai Pereira, i del rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens. Foto: Fernando Perianes.
El Refetor es va omplir de comensals que compartiren un bon arrosset brut i una millor sobretaula. A la fotografia, Monsenyor Sebastià Taltavull i Mossèn Francesc Vicenç saluden els pollencins. Foto: Fernando Perianes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT