SETMANA SANTA, ENTRE LA RELIGIÓ I EL LLEURE

142

Avui, dia 23 de març, Divendres de Dolors, s’enceta la Setmana Santa, uns dies que es mouen entre la religió i el lleure. No debades, aquest cap de setmana, a més del pregó, de la processó de Rams i del Via Crucis, també hi haurà teatre i art.

Divendres 23 de març

A les 20’30 hores, a les 21’05 hores i a les 21’40 hores, a La Birreria, al Jam Bar i a l’Oh! Vermut, hi haurà Teatre de Barra.

A La Birreria, es representarà Wapis, una comèdia escrita i representada per Catalina Rosell i Àlex Tejedor, qui també és el director. Wapis és una comèdia sobre una dona que ha contactat una cita a través del Tinder, però té por que la cosa no vagi bé una altra vegada, així que decideix no anar-hi fins que… oh, bona idea!

PUBLICITAT

Al Jam Bar, es representarà Tractament Wolf, una obra escrita i dirigida per Lara Díez Quintanilla i interpretada per Josep Mercadal i Bàrbara Nicolau. Sobre la sinopsi de Tractament Wolf, diuen: “Primera cita. Segona cita. Tercera cita. Massa esforços per fer que tingui un sentit. Últim intent: el tractament Woolf.”

Finalment, a Oh! Vermut, es podrà veure La possessió de Hamlet, una peça de microteatre escrita i dirigida per Lluís Valenciano, i interpretada per Alberto Codas i Pere Mas. La història gira entorn de dos amics, un cambrer i un dramaturg, que decideixen quina ha de ser la temàtica de la propera peça teatral. Mai no s’haurien imaginat que el príncep danès els pogués arribar a inspirar.

Com bé sap el públic pollencí, les nits de Teatre de Barra poden escollir veure una, dues o tres funcions de microteatre als diferents espais que n’ofereixen, en aquest cas Oh! Vermut, La Birreria i el Jam Bar. El preu de l’entrada és de 3’50 euros per peça.

A les 21 hores, a l’església de Monti-Sion, la monja dels Sagrats Cors, Sor Alícia Juan Obrador, dirà el pregó de Setmana Santa “Set silencis, més un”. Posteriorment, al mateix temple, actuarà el Cor de Pollença dirigit per Joan Rosselló Nadal i acompanyat al piano. Per acabar, la Banda de Música sota la batuta d’Emili Vivas, també oferirà un breu concert.

Dissabte 24 de març

A les 17 hores, al Saló Parroquial, Arsis Produccions Musicals descobrirà els “Artefactes musicals” que es poden fer amb objectes reciclats. De fet, una granera, un poal de fems, tubs de plàstic, embuts, pals de fregona… qualsevol objecte es pot transformar en un instrument musical i així ho demostrarà el músic Tomàs Picornell qui, a més a més, interpretarà temes musicals amb els instruments que crearan davant un públic format per nins i nines a partir de 3 anys.

A les 19 hores, a l’església del Roser, s’inaugurarà l’exposició “40 estius a Pollença”, això és una selecció d’obres representatives de l’art contemporani a l’Estat espanyol procedents del fons de la col·leccionista Pilar Citoler. La mostra inclou obres d’Ana Laura Aláez, Amador, Alberto Bañuelos, Laura González Cabrera, Pedro Calapez, Alexander Calder, Cristina García Rodero, Alberto García-Alix, Pablo Genovés, Concha Jerez, Laura Lio, Ramón Masats, Antoni Miralda, Joan Miró, Priscilla Monge, Isabel Muñoz, Ana Roldán, Guillermo Ros, Pipilotti Rist, Thomas Ruff, Doris Salcedo, Gustavo Torner, Joaquín Torres García, Alain Urrutia, Darío Urzay, Juan Uslé, Eulalia Valldosera, Daniel Verbis i Begoña Zubero.

Amb aquesta exposició, es pretén posar en valor que Pilar Citoler és col·leccionista i dona; un aspecte fonamental a l’hora d’entendre el seu perfil col·leccionista i d’establir la seva figura com a pionera en la història del col·leccionisme espanyol. A més a més, amb aquesta mostra representativa de la Nova Col·lecció de Pilar Citoler, el Museu ret homenatge a una veïna il·lustre que durant quaranta anys ha gaudit de llargs períodes estivals a la seva casa de la Cala de Sant Vicenç.

Produïda pel Museu de Pollença, l’exposició “40 estius a Pollença” està comissariada per la galerista Jero Martínez i el comissari d’art i productor Antoni Ferrer.

40 estius a Pollença” es podrà visitar a l’església de Sant Domingo, fins al 10 de juny. L’horari d’obertura és de dilluns a diumenge de 10’30 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

A les 20 hores, a la Galeria Dionís Bennàssar, inauguraran la col·lectiva “Five vs. Five”, que recull l’obra de cinc nous artistes a qui la galeria defineix com a “espectaculars, tots ells joves però amb una projecció envejable”.

La mostra, que presenta creacions de Rubén Martín de Lucas, Javier Barco, Mònica Subidé, Jose Luis Ceña i Coque Bayón, es podrà visitar fins al 26 d’abril, a la pollencina Galeria Dionís Bennàssar (carrer Antoni Maura, número 11).

Diumenge 25 de març

A les 10 hores, al Port de Pollença, hi haurà benedicció de rams i missa solemne.

A les 11’45 hores, a l’església de Monti-Sion, hi haurà la benedicció de rams i posteriorment baixaran en processó cap a la Parròquia, on es dirà Missa Solemne.

A les 18 hores, començarà el Viacrucis pel camí de les Creus del Calvari.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT