SETANTA-VUITÈ DIA: SENSE INCIDÈNCIES CAP A LA FASE 3

301

Ahir, 1 de juny, setanta-vuitè dia d’estat d’alarma, la jornada va transcórrer sense incidències motiu pel qual ja es pensa en passar a la Fase 3, durant la qual els govern autonòmics tendran més marge de decisió. En aquest sentit, la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, ja va anunciar que permetrà la mobilitat entre Illes.

Al Centre de Salut, no es va detectar cap positiu més. De fet, des que recullen les mostres per a les proves PCR, només s’ha detectat un cas d’un pacient infectat per coronavirus. La seva evolució és bona.

Al conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a l’1 de juny, hi va haver 2 defuncions i un nou contagi de coronavirus. En total, des que es va iniciar la pandèmia, a les illes Balears s’han detectat 2.081 casos de coronavirus dels quals 1.702 s’han curat i 226 han mort.

A nivell mundial, el nombre de casos confirmats de covid-19 és de 6.274.136 i 375.683 defuncions. Els Estats Units d’Amèrica amb 1.811.277 casos i 105.147 defuncions és el país del món amb major incidència del coronavirus, seguit de Brasil amb 526.447 casos i 29.937 defuncions i de Rússia amb 414.447 casos i 4.849 defuncions. L’Estat espanyol, amb 239.638 casos i 27.127 defuncions, és el cinquè país del món, on la covid-19 ha afectat més.

PUBLICITAT

Unanimitat per demanar que es derogui la Llei Montoro

Durant la sessió plenària corresponent al mes de maig, l’ajuntament de Pollença va aprovar una moció d’Unides Podem per demanar que es derogui la Llei Montoro

Unides Podem en solitari va sol·licitar que es derogui la Llei Montoro i que es modifiqui la Llei d’Estabilitat Pressupostària. En aquests moments, l’Ajuntament té 31 milions d’euros estalviats i no els pot tocar per mor de la Llei Montoro. Des d’Unides Podem, demanen la seva derogació i també que els Romanents de Tresoreria es puguin invertir en polítiques socials, finançar serveis i infraestructures bàsiques per a la ciutadania…, entre altres. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Per altra banda, Unides Podem conjuntament amb Alternativa per Pollença varen presentar una moció per demanar una solució pública i respectuosa amb el medi ambient pels fondejos il·legals a la badia de Pollença i així eliminar la xacra de fins a 479 fondejos i eliminar la xacra de fins a 479 fondejos il·legals detectats al 2014.

Aquesta moció va prosperar amb els vots a favor dels tres partits a l’oposició (Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem) i l’abstenció de l’equip de govern (Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina, Partit Popular i El Pi).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT