SETANTA-UNÈ DIA: DOS RASTREJADORS INVESTIGUEN L’ENTORN DELS CASOS DE COVID-19 A POLLENÇA

670
Primer dia de platja del confinament. Foto: Xesca Serra.

Ahir, dilluns 25 de maig, setanta-unè dia d’estat d’alarma, va començar la Fase 1 de desconfinament i el govern espanyol aixecarà l’1 de juliol la quarantena als viatgers que arribin a l’Estat.

Des de fa unes setmanes, la conselleria de Salut va enviar dos infermers al Centre de Salut de Pollença per rastrejar l’entorn de les persones que han estat positius de la covid-19 al municipi.

Els dos infermers contacten amb la persona que ha patit la malaltia i, posteriorment, amb totes les persones que, dos dies abans d’iniciar els símptomes, coincidiren amb el malalt de coronavirus durant més de quinze minuts, en un mateix lloc i a una distància inferior de dos metres, així com també persones que conviuen, cuidadors i sanitaris.

L’objectiu d’aquests rastrejadors “és identificar en el territori per poder actuar ràpidament i frenar els possibles brots que puguin aparèixer”, deia a la premsa autonòmica la directora d’infermeria a Atenció Primària, Consu Méndez.

PUBLICITAT

Si entre els entrevistats hi ha algun cas sospitós, se’ls fa la prova de covid-19, però només als “els que tenen simptomes per ara. Les infermeres es dedicaran a fer l’estudi de contactes i el seguiment. Als contactes, nomes els farem la PCR si tenen simptomes. El protocol a dia d’avui diu això, no vol dir que no pugui canviar”, senyala la coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero.

De moment, des que es fan proves PCR al Centre de Salut de Pollença, no hi ha hagut cap cas positiu per coronavirus.

Dos dies per donar sang al Local Social de la 3a. Edat de Colonya

Els propers dimarts i dimecres 2 i 3 de juny, al Local Social de la Tercera Edat de Colonya (entrada pel carrer Reina Maria Cristina), hi haurà una donació de sang.

És imprescindible demanar cita prèvia, seguiu l’enllaç i emplenau el formulari. Posteriorment, des del Banc de sang i teixits es posaran en contacte amb vosaltres per concretar dia i hora.

Si en tenir cita confirmada, no hi podeu anar. Comunicau-ho a  citaprevia@fbstib.org

El passat 21 d’abril, el Saló d’Actes del Club Pollença va acollir les primeres donacions de sang en temps de coronavirus. Donar sang és necessari i segur. Aquesta vegada les donacions es fan al Local Social de la Tercera Edat de Colonya, perquè al Saló d’Actes del Club fan obres.

El primer equip del Pollença i Port FC tornarà entrenar

El primer equip del Pollença i Port Futbol Club tornarà a entrenar aquesta setmana, ja que està classificat per al play off d’ascens. De moment, però, la directiva espera les dates definitives per poder reprendre l’activitat amb aquest equip.

Per als equips de la resta de categories, la la temporada es dona per acabada.
Pel que fa a l’estiu, la junta directiva del Pollença i Port FC estudia diverses opcions, si bé no n’hi ha cap de definitiva. Per tant, caldrà esperar tenir noves del Club.

Platja del Port de Pollença. Foto: Pere Llobera “Morou”
Platja del Port de Pollença. Foto: Pere Llobera “Morou”

L’1 de juliol es reactivarà el turisme

Després d’una reunió interministerial sobre la reactivació del sector turístic a l’Estat espanyol, la ministra d’Exteriors, Arancha González, va anunciar que, a partir de l’1 de juliol, el govern espanyol aixecarà la quarantena als viatgers que arribin a Espanya.

“A partir de juliol reactivem gradualment el turisme internacional, aixequem la quarantena i assegurem les condicions de seguretat sanitària”, ha dit González Laya en acabar la trobada. A mitjan maig, la ministra d’Exteriors ja va insinuar que la quarantena s’acabaria quan tots els territoris de l’Estat acabin la desescalada.

Per la seva banda, el president espanyol Pedro Sánchez ja va anunciar aquest cap de setmana que els turistes podran viatjar a Espanya a partir del juliol.

Balanç covid-19

En el conjunt de les illes Balears i durant les 24 hores prèvies a ahir 25 de maig, es va produir una defunció per coronavirus i cinc nou contagis de SARS-CoV-2, així com 7 altes.

Des que es va iniciar la pandèmia, a les illes Balears, hi ha hagut 2.046 casos de covid-19 dels quals 1.601 s’han curat i 223 han estat exitus.

A nivell mundial, ja són gairebé cinc milions i mig les persones afectades per la covid-19, concretament 5.498.849 casos i 346.306 defuncions. El país més afectat són els Estats Units d’Amèrica amb 1.662.768 casos i 98.223 defencions, seguit de Brasil amb 374.898 casos i 23.473 defuncions, i de Rússia amb 353.427 casos i 3.633 defuncions. L’Estat espanyol es manté en cinquè lloc dels països del món amb més casos de coronavirus amb 235.400 casos i 26.834 defuncions.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT