SETANTA-TRESÈ DIA: NOU POSITIU PER COVID-19

1802
Obres de condicionament del malmenat passeig Voramar del Moll.

Ahir, dimecres 27 de maig, setanta-tresè dia d’estat d’alarma, el Centre de Salut de Pollença va diagnosticar el primer cas de covid-19 des que recullen les mostres per fer les proves PCR allà. Immediatament després de conèixer el resultat, es va activar “l’estudi de contactes i s’han aïllat”, esmenta la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero.

Aquest nou cas de covid-19 no té res a veure amb el succés que va transcendir ahir.

La Policia Local salva la vida a un treballador municipal amb parada cardíaca

Per altra banda, la Policia Local de Pollença va atendre a un treballador de l’Ajuntament que patia un infart. Gràcies a la ràpida intervenció i, després de les maniobres de recuperació i ús dels desfibril·ladors, varen aconseguir reanimar-lo.

Des del Centre de Salut, volen destacar “la gran feina que va fer la Policia Local ahir fent reanimació cardiopulmonar a la persona que va sofrir una parada cardíaca. Li van salvar la vida. Van actuar molt bé i es mereixen un reconeixement per l’actuació tant ben feta”, ha apuntat la Doctora Valero. Qui ha afegit que “quan nosaltres vam arribar, ells ja havien començat a fer reanimació i el pacient ja tenia pols, O sigui que va ser la Policia qui el va salvar la vida”.

PUBLICITAT

L’home fou traslladat a l’Hospital, on continua ingressat amb pronòstic reservat.

Balanç covid-19

Durant les 24 hores prèvies a ahir, 28 de maig, a les illes Balears, hi va haver una defunció per coronavirus, 7 nous contagis i 9 altes. Per tant, des que s’inicià la pandèmia, a les Illes, hi ha hagut 2.057 casos de coronavirus, dels quals 1.620 s’han curat i 224 han mort. En aquests moments, els casos actius són 213.

La bona evolució de la pandèmia a les illes Balears és una de les raons que el Govern aporta per demanar que aquest dilluns 1 de juny, totes les Illes i no només Formentera, passin a la Fase 3. La sol·licitud, tal i com va manifestar el responsable del coronavirus a nivell estatal, Fernando Simón, pot arribar a bon port si la situació es manté.

A nivell mundial, la pandèmia del coronavirus afecta a 5.695.968 persones i ha estat causa de mort a 355.701 persones. Els Estats Units d’Amèrica, amb 1.699.933 casos i 100.442 morts, és el país més afectat del món, seguit de Brasil amb 411.821 casos i 25.598 morts, i del Rússia amb 370.680 casos i 3.968 morts. L’Estat espanyol amb 236.259 casos i 27.117 defuncions és el cinquè país amb més afectació per la pandèmia.

Un bri d’optimisme per part de l’OMS

Des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha transcendit aquests dies que alguns dels models amb què treballen descarten “cada vegada més” una segona onada important de coronavirus.

Tot i amb això, insisteixen en demanar “molta prudència” i “sentit comú” durant la desescalada, una fase considerada “molt crítica”. En aquest sentit, la directora de Salut Pública de l’OMS, María Neira, en declaracions a RAC-1 va recomanar a la ciutadania que no tengui “ni paranoia ni excessiva relaxació” i que “aprengui a viure amb les malalties infeccioses”.

Més enllà dels possibles rebrots puntuals fins a una onada important, Neira va assegurar que “estam molt millor preparats en tots els àmbits”. No debades, va avançar amb molta prudència que “hem rebaixat tant la taxa de transmissió que el virus tendrà dificultats per sobreviure”.

A l’hora que va insistir en què “les properes setmanes són una fase molt crítica”, ja que “amb l’obertura cal veure com es comporta el virus. I és que “les xifres d’immunitat són molt baixes. Cal vigilar molt de prop la desescalada”, conclogué Neira.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT