SETANTA-SETÈ DIA: PRIMER CAP DE SETMANA AMB ACTIVITAT CULTURAL

264

Ahir, diumenge 31 de maig, setanta-setè dia d’estat d’alarma, Pollença va tancar el primer cap de setmana amb activitat cultural: divendres, hi va haver circ, dissabte un concert de l’OSIB i ahir, un primer concert del cicle Música i Patrimoni. Totes tres activitats es varen dur a terme amb una bona resposta per part del públic i, per suposat, complint amb les mesures de seguretat a què obliga la situació derivada de la crisi del coronavirus.

Balanç covid-19

A Pollença, hi ha un cas actiu de covid-19 i a les illes Balears 164.

Durant les darreres 24 hores prèvies a ahir diumenge 31 de maig, es varen produir 4 nous positius i 10 altes mèdiques. De manera que el nombre de contagis per coronavirus s’eleva als 2080 casos, dels quals 1.682 han superat la malaltia.

Fa quatre dies que, en el conjunt de les illes Balears, no es produeix cap defunció per coronavirus. Així i tot, des que s’inicià la pandèmia, la covid-19 ha causat 224 defuncions.

PUBLICITAT

A nivell mundial, s’han registrat 6.170.556 casos de covid-19 dels quals 372.099 han mort. Per països, els Estats Units d’Amèrica amb 1.790.191 casos i 104.383 defuncions és el més afectat pel coronavirus, seguit de Brasil amb 514.849 casos i 29.314 defuncions, i de Rússia amb 405.843 casos i 4.693 defuncions. L’Estat espanyol, amb 239.479 casos i 27.127 defuncions, es manté en cinquena posició dels països més afectats del món per la pandèmia.

Fins a 120 persones, distribuïdes seguint escrupulosament amb les mesures de distanciament, mascaretes i inidicacions per megafonia, seguiren el concert del Quartet de corda PHI amb el qual s’inicià el cicle Música i Patrimoni, a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels.

Retornant a la nova normalitat

En el camí de retorn a la nova normalitat, avui 1 de juny, comença el termini per sol·licitar matrícula escolar tant a educació infantil (3 anys), educació primària i eduació secundària obligatòria. Com s’ha repetit en divereses ocasions, aquest 2020, tots els tràmits s’han de fer telemàticament. Ara bé, tant a les escoles com a les àrees d’Educació i de Mediació Cultural de l’ajuntament de Pollença, ajudaran i resoldran els possibles dubtes que tengueu.

Per altra banda, avui dilluns 1 de juny, els alumnes que canvien de cicle poden tornar a les aules de manera voluntària per seguir les classes presencialment.

Connexió en Illes

El Govern de les illes Balears havia demanat passar a la Fase 3 aquest dilluns 1 de juny. Tanmateix, però, des del ministeri de Sanitat, no acceptaren la proposta. Per tant, caldrà esperar fins al 8 de juny per passar de fase si tot va bé.

A partir de la Fase 3, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que les comunitats autònomes tendran més marge per prendre les pròpies decisions. En aquest sentit, la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, va avançar que, a partir del 8 de juny quan previsiblement totes les illes i no només Formentera, estaran en Fase 3, es reprendran les connexions entre illes.

Per al final de l’estat d’alarma, caldrà esperar fins al 21 de juny, data en què, previsiblement, acabarà la darrera pròrroga i començarà la “nova normalitat”. Això no obstant, a partir del 15 de juny, a les illes Balears, els turistes deixaran de fer quarantena, ja que s’iniciarà una prova pilot de turisme. De fet, fins a l’1 de juliol, el Govern espanyol no té previst reprendre el turisme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT