SETANTA-QUATRÈ DIA: UNA SETMANA MÉS A LA FASE 2

572
El númeor reproductiu bàsic a les illes Balears ha pujat els darrers dies a 1'61, ja que es compten els asimptomàtics. Foto: Pere Llobera "Morou".

Ahir, dijous 28 de maig, setanta-quatrè dia d’estat d’alarma, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar que Mallorca, com Menorca i Eivissa, passassin a la Fase 3 aquest dilluns 1 de juny, com farà Formentera. Així que, com a mínim, els pollencins estarem una setmana més a la Fase 2.

Segons el ministre Illa, la decisió s’ha adoptat pel principi de “prudència”, ja que el número reproductiu bàsics de les illes Balears és superior a 1. Concretament és 1’61, perquè, des de fa unes setmanes, es compten els pacients asimptomàtics que abans no es recomptaven.

Tant des de la Policia Local com des del Centre de Salut, comuniquen que, durant el dia d’ahir, no hi va haver incidències destacables.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies al dia 28 de maig, no hi va haver cap defunció per covid-19, sí que hi va haver 6 nous contagis i 10 altes. Per tant, des que es va iniciar la pandèmia, les illes Balears han registrat 2.063 casos de coronavirus dels quals 1.630 s’han curat i 224 han mort. A hores d’ara, el número de pacients actius és de 209, un dels quals a Pollença que evoluciona favorablement.

PUBLICITAT

A nivell mundial, els casos de covid-19 s’apropen als sis milions, 5.814.885 casos exactament, i 360.412 defuncions. Al capdavant dels països més afectats per la pandèmia, hi ha els Estats Units amb 1.721.750 casos i 101.617 defuncions; Brasil amb 438.238 casos i 26.754 defuncions, i Rússia amb 379.051 casos i 4.142 defuncions. L’Estat espanyol continua essent el cinquè país del món més afectat per la covid-19 amb 237.906 casos i 27.119 defuncions.

A cala Molins, ahir, hi havia més canyes que banyistes. Foto: Pere Llobera “Morou”

Avui, “Circ a la fresca” amb Circ Bover

Avui, divendres 29 de maig, a les 11’30 hores, a les 18’30 hores i a les 20 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, Circ Bover retorna l’alegria amb l’espectacle “Circ a la fresca“, amb el qual celebra el seu quinze aniversari. I ho fa amb el cartell d’entrades exhaurides.

La carpa del Circ Bover està preparada per a l’espectacle “Circ a la fresca”. Foto: Biel Baucells.

Dilluns obrin el termini per sol·licitar plaça per al curs 2020-2021

Aquest dilluns 1 de juny, comença el termini per sol·lictar plaça escolar per al curs 2020-2021 per als alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria.

Aquest termini s’allarga fins al 12 de juny i és especialment important per aquells infants que inicien l’etapa educativa, o sigui que tenen 3 anys o 6 anys i mai no han anat a escola.

Cal recordar que aquest 2020 i per mor del coronavirus, tots els tràmits es fan telemàticament. Això no obstant, qui tengui preguntes o dubtes per resoldre, es pot posar en contacte amb els diferents centres educatius del municipi de Pollença, així com també amb les àrees d’Educació i Mediació Cultural de l’Ajuntament.

Les dates d’adscripció les realitzen els centres directament. Per tant, us heu de fixar amb les dates d’admissió.

Moció arbres

Tal i com correspon el darrer dijous dels mesos imparells, ahir a l’ajuntament de Pollença se celebrà Plenari municipal. Entre les moltes mocions que presentaven els diferents grups polítics, n’hi havia una de conjunta d’Unides Podem i Alternativa que demanava incrementar els arbres i la vegetació urbana.

Amb una petita esmena per part de l’equip de govern, la moció es va aprovar per unanimitat. Concretament, des del govern, puntualitzaren que “aprofitant la informació” del dossier amb els arbres desapareguts a Pollença amb què es completa el text de la moció, i no “en base al” com deia la petició inicial.

Els beneficis dels arbres i la vegetació, com a reguladors climàtics i sobre la salut i el benestar tant físic com mental de l’humà, estan més que estudiats asseguren des d’Alternativa i Unides Podem. Per això, proposaven que es tornin plantar els arbres urbans que han desaparegut durant els darrers anys i estudiar a quins llocs i també augmentar el verd urbà a Pollença.

Juntament amb la moció, les dues formacions polítiques incloïen un dossier fotogràfic que els ciutadans els han ajudat a crear per documentar els arbres desapareguts. És un dossier obert i que pot seguir incorporant noves imatges. Per tant, qui vulgui enviar fotografies ho pot fer a través dels següents correus electrònics: podempollensa@gmail.com i alternativaperpollenca@gmail.com

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT