SETANTA-NOVÈ DIA: REPRENEN LA VENDA DE ROBA DE SEGONA MÀ ALS SAGRATS CORS

318

Ahir, 2 de juny, setanta-novè dia d’estat d’alarma, la Fundació Cors Oberts va reprendre el projecte Rasper de venda de roba de segona mà, al pati de ca les Monges dels Sagrats Cors.

L’obertura d’aquesta botiga de segona mà relacionada amb el repartiment d’aliments, s’ha fet adaptant-se a la nova realitat marcada pel coronavirus. Per això, la botiga s’ha traslladat al pati de ca les Monges i, abans d’entrar, cal desinfectar-se les mans i dur mascaretes.

La botiga solidària de la Fundació Cors Oberts obre cada dia de 17 a 19 hores.

Per altra banda, avui dimecres 3 de juny, entre les 16’30 i les 18’30 hores, a la Llonja del Moll, la Confraria de Pescadors inaugura el punt de venda directa. Si no hi ha canvis, tornaran obrir divendres 5 de juny, entre les 16’30 i les 18’30 hores. Diumenge publicaran els horaris per a la propera setmana.

PUBLICITAT

Tall d’aigua a la zona de Mare Alberta

Demà, dijous 4 de juny, entre les 8 i les 12 hores, hi haurà un tall d’aigua a la zona de Mare Alberta. El tall està motivat per adobar una avaria a la xarxa d’aigua.

Els carrers afectats són Mare Alberta, Joan Vives Rotger, Canonge Alzamora i Frai Juniper Serra.

Nou recompte de contagis per covid-19

Les illes Balears sumen 108 nous contagis en un sol dia per mor del nou recompte de casos, ja que s’inclouen també els resultats de les proves de serologia, o sigui d’aquelles persones que presenten anticossos de SARS-CoV-2.

A més d’aquests 108 casos, ahir les illes Balears varen sumar dos nous casos de coronavirus detectats a través de proves PCR. Per tant, entre uns i altres, el registre de casos detectats de covid-19 a les illes Balears és de 2.191. D’aquests casos, 1.716 persones han superat ja la malaltia, 14 més que el dia anterior, i 226 persones han estat exitus. Durant les darreres 24 hores, no hi ha hagut cap defunció per covid-19.

A nivell mundial, els casos confirmats de coronavirus arriben als 6.325.303 casos i 377.460 defuncions. Els Estats Units d’Amèrica, amb 1.820.523 casos i 105.644 defuncions, és el més afectat del món per la pandèmia. Brasil, amb 526.447 casos i 29.937 defuncions, i Rússia, amb 423.186 casos i 5.031 defuncions, ocupen el segon i tercer lloc d’afectació de la pandèmia. L’Estat espanyol, amb 239.932 casos i 27.127 defuncions, és el cinquè país més afectat per la covid-19 del món.

“Governabilitat plena”

En la compareixença d’ahir, dimarts 2 de juny, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ca parlar de “governabilitat plena” a partir de la Fase 3 de desescalada. Les illes Balears, molt probablement, passaran a aquesta fase el dilluns 8 de juny. Ara bé, segons Illa, no es preveu la mobilitat entre comunitats autònomes fins a la nova normalitat, tot i que va admetre que les decisions en aquesta matèria les podran prendre les autonomies a partir de la fase 3, inclosa la durada d’aquesta etapa. En aquest sentit, cal recordar que la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat en reiterades ocasions la voluntat de permetre els trasllats interilles.

El ministre Illa també va precisar que els presidents de les comunitats no “proposaran” passar a la nova normalitat, sinó que “decidiran” quan s’ha d’avançar en aquesta etapa final. Ara bé, la “governança plena” que exerciran les comunitats autònomes no exclourà que comptin amb el suport del govern espanyol en l’adopció o l’assessorament en la presa de decisions.

Finalment, va anunciar que, durant la nova normalitat, l’ús de mascareta seguirà essent obligatori com també respectar les distàncies de seguretat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital