SETANTA-DOSÈ DIA: NOU CAS DE COVID-19

1661

Ahir, 26 de maig, setanta-dosè dia d’estat d’alarma, es va saber d’un nou cas de covid-19 a Pollença amb la particularitat que la persona afectada havia mort com a conseqüència d’un accident i, a més a més, era donant d’òrgans.

Com a conseqüència d’una caiguda al carrer, aquesta dona fou ingressada a l’Hospital. Una vegada allà, seguint els protocols,” li varen fer la prova de covid-19 i va donar negatiu. Tanmateix, però, la dona va morir estant a l’hospital i va donar els òrgans. Ahir es va saber que era positiva per coronavirus”. ha explicat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Per la seva banda, la coordinadora del Centre de Salut, Alejandra Valero, ha informat que “s’està fent l’estudi de contactes des de la central covid, i aquests contactes s’aïllen fins que han passat 14 dies des de darrer contacte amb la dona positiva. Això inclou al seu home i filles, i als amics més propers amb qui hagi pogut tenir contacte els darrers dos dies abans que es sabés que era positiva. També es fa l’aïllament ,i en aquest cas, estudi dels sanitaris que hi van anar i dels policies”.

Delicte contra la seguretat vial

Ahir vespre, la Policia Local de Pollença va haver d’intervenir per un delicte contra la seguretat vial. El xofer va donar positiu a les proves d’alcoholèmia, motiu pel qual s’instruiren diligències penals.

PUBLICITAT
Continuen retirant barques de la vorera de mar.

Tornen els “Minuts de ciència” a Ràdio Pollença

Després d’un parèntesi motivat pel confinament, cada dijous, a les 10’15 hores, Nicole Mahy Géhenne i Carme Oliver tornen fer “Minuts de ciència” a Ràdio Pollença.

Les dues primeres sessions parlaren sobre la covid-19: diagnòstic i vacunes. Demà, dijous 28 de maig, a les 10’15 hores, per Ràdio Pollença, Oliver i Géhenne parlaran sobre el sabó. Més endavant tenen previst tractar sobre peixos i molts altres temes relacionats amb la ciència.

El Govern de les illes Balears demana passar a la Fase 3

El Govern de les Illes Balears ha demanat formalment al Ministeri de Sanitat que totes les illes puguin avançar plegades a la Fase 3 de desconfinament el dia 1 de juny.

Aquesta petició es fonamenta en què, tot i l’augment de la mobilitat i els contactes socials amb el relaxament, no s’ha detectat un increment de la incidència de casos de covid-19 entre la població. Per això, el Govern demana que totes les Illes, i no només Formentera, puguin passar a la Fase 3 aquest dilluns 1 de juny.

A l’escrit enviat al Ministeri de Sanitat, es demana també que es permeti la mobilitat entre les diferents Illes a partir del mateix 1 de juny. Per suposat, aqueta mobilitat estarà subjecta a la realització d’accions de control sanitari dels passatgers i tripulacions de transports aeris i marítims en prevenció del SARS-CoV-2.

Per tant, qualsevol persona que es traslladés d’una illa hauria de passar el corresponent control sanitari, que inclou l’emplenament i lliurament -en el moment de desembarcar- d’un qüestionari sobre l’estat de salut del passatger signat per ell mateix, la presa de temperatura i l’execució d’una entrevista clínica per part de personal sanitari si fos pertinent, i l’activació del protocol sanitari en cas que el viatger manifestés símptomes compatibles amb la COVID-19.

D’altra banda, l’escrit demana que en el cas que totes les Illes entrin en fase III a partir de l’1 de juny, no s’autoritzi l’obertura de discoteques ni bars nocturns que se recull per a la fase III a l’Annex II de Previsió orientativa per a l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes en l’estat d’alarma.

Deu dies de dol oficial

Les banderes dels edificis oficials de Pollença fa setmanes que estan a mig pal en senyal de dol per les víctimes de la covid-19. A partir d’avui i fins al 6 de juny, el Govern espanyol ha decretat deu dies de dol oficial per a les més de 26.000 víctimes mortals que ha provocat la pandèmia al conjunt de l’Estat.

Avui, a les 12 hores, el Govern espanyol convida totes les institucions a guardar un minut de silenci en memòria dels difunts. A Pollença, la concentració serà a les 12 hores, davant la porta de l’Ajuntament.

A aquests senyals de dol per a totes les persones que han mort a causa de la covid-19, moltes vegades en soledat, es completarà amb un homenatge que, previsiblement, se celebrarà durant el mes de juliol i que consistirà en un funeral d’Estat presidit pel Rei.

Brussel·les proposa un fons de reconstrucció de 500.000 milions d’euros

La Comissió Europea proposa un fons de reconstrucció de 500.000 milions d’euros amb més ajudes no reemborsables que préstecs i un pressupost europeu de gairebé un bilió d’euros per rellançar l’economia després de la crisi per la covid-19. En una entrevista recollida per Der Standard, l’actual representant de la Comissió a Àustria i ex-secretari general de l’executiu europeu, Martin Selmayr, apuntava que la proposta de la Comissió preveu destinar les ajudes als estats més afectats per la crisi a través de “quatre canals” i que els recursos s’aconseguiran a través de l’emissió de bons.

Segons explica Selmayr, la proporció entre ajudes i préstecs del fons encara no està tancada, però està entre el 60 per cent en subsidis i el 40 per cent en préstecs o entre el 70 per cent i el 30 per cent.

La dotació del fons de 500.000 milions d’euros en ajudes és la mateixa que van proposar Alemanya i França i a la qual s’han oposat els Països Baixos, Àustria, Dinamarca i Suècia. Segons la proposta de la Comissió, el fons durarà fins al 2022 en considerar que dos anys són suficients per rellançar l’economia després de la crisi.

D’altra banda, la proposta de la Comissió Europea posa damunt la taula la creació de nous recursos propis, com per exemple un impost al plàstic o al comerç d’emissions de diòxid de carboni, entre d’altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT