SETANTA-CINQUÈ DIA: PRECINTAT EL MARESSAR

454
El Circ Bover va estrenar al Moll, l'espectacle "Circ a la fresca" amb el qual celebra els seus 15 anys. Foto: Lluís Seguí.

Ahir, 29 de maig, setanta-cinquè dia d’estat d’alarma, es va haver de precintar el Maressar en no poder garantir que es compleixin les distàncies de seguretat.

A més de precintar el Maressar, també es va advertir els banyistes de cala Carbó que s’han de respectar les mesures de seguretat corresponents a la Fase 2 de desescalada. Això no obstant, aquesta platja continua oberta al bany.

El Maressar s’ha precintat davant les dificultats de garantir les distàncies de seguretat.

Balanç covid-19

Al Centre de Salut, ahir va ser un dia normal. L’única persona positiva per covid-19 evoluciona bé. Des que es va iniciar la pandèmia, a Pollença, s’han detectat 8 casos de coronavirus del qual un va ser exitus i un altre també va morir, encara que no a causa del virus. Dels sis casos restants, en queda un d’actiu.

A les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a ahir 29 de maig, hi va haver 5 nous contagis de coronavirus, cap defunció i 37 altes. Amb aquestes dades, la incidència de la pandèmia a les illes Balears ha arribat als 2.068 casos dels quals 1.667 han superat la malaltia i 224 han mort. Pel que fa als casos actius, n’hi ha 177.

PUBLICITAT

Pel que fa al món, el coronavirus ha afectat a 5.931.293 persones i ha estat causa de mort de 365.034 persones. Dels 188 països amb casos declarats de covid-19, els Estats Units d’Amèrica amb 1.747.097 casos i 102.836 defuncions és el més afectat per la pandèmia seguit de Brasil amb 465.166 casos i 27.878 defuncions, i de Rússia amb 387.623 casos i 4.374 defuncions. L’Estat espanyol es manté en cinquena posició amb 238.564 casos i 27.121 defuncions.

Al camí de Llenaira, algú va deixar tot el tronc d’una palmera just devora un contenidor de fems. A pocs quilòmetres de distància, al solar municipal de Llenaira, s’hi poden deixar aquest tipus de residus sense haver de pagar, tan sols entrant una instància a l’Ajuntament. Aquest no és un cas aïllat, molt sovint es fa un mal ús dels punts verds la qual cosa ofereix una imatge d’abandonament i deixadesa del municipi.

Entrades exhaurides per al concert de l’OSIB

Avui, dissabte 30 de maig, a les 20’30 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà un concert de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears (OSIB) en un format adequat a la nova normalitat. Des de fa uns dies, les entrades per a aquest concert, que es presenta amb el tíol de “Romàntic amb miniatura”, estan exhaurides.

Demà, diumenge 31 de maig, a les 18 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, el Quartet de Corda PHI oferirà el primer concert d’un cicle dedicat a la música i el patrimoni local.

La part musical anirà a càrrec del Quartet de Corda PHI, format per Gabriel Espinosa (viola), Marta Florit (violí), Catalina Bibiloni (violí i soprano) i Paula Martos (violoncel). Mentre que el Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, farà les explicacions sobre el patrimoni de l’església del Roser Vell.

Tot i que l’aforament està limitat al 40 per cent de la Parròquia, tal i com marca la normativa per a la Fase 2 del desconfinament, l’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia. Ara bé, cal dur mascareta.

Aprovats els pressuposts de 2020, enmig de crítiques

Durant la sessió plenària d’aquest dijous 28 de maig, es va aprovar definitivament el pressupost general de l’ajuntament de Pollença per a l’exercici 2020. Els comptes municipals prosperaren amb els vots a favor de l’equip de govern format per Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina, Partit Popular i El Pi. Mentre que els partits de l’oposició, Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem varen votar-hi en contra.

Al resum de la sessió plenària d’aquest dijous, Alternativa destaca que havien presentat 21 al·legacions i un conjunt d’altres propostes “que es podien fer amb superàvit o amb la partida que ja hi ha, i de tot això han acceptat dues misèries: han acceptat una partida per a subvenció de material escolar (bàsicament perquè el regidor ja ho tenia previst) i afegir dins la partida de serveis de poda la resembra d’arbres”.

Alternativa qualifica d’”excusa” l’explicació de l’equip de govern segons la qual “acceptaran moltes coses, però que ho faran via modificacions”. Tanmateix, “està clar: perquè no accepten res de l’oposició, i aquest batle només sap passar el rodillo”, asseguren.

Per la seva banda, Junts Avançam qualifica els pressupostos d'”antisocials” i acusa l’equip de govern de manca de “voluntat d’incloure aspectes de caire socials per combatre els afectes de la covid-19”, a l’hora que denuncia l’increment “en més d’un 20 per cent la partida de dedicacions exclusives de l’equip de govern”.

A més a més, també incideixen en la “incapacitat del govern d’incorporar propostes de l’oposició”. De fet, de les 30 al·legacions presentades per la coalició progressista, “just se n’ha acceptada una. Les nostres al·legacions pretenien incrementar la partida de benestar social, incloure mesures d’impuls econòmic i també de reducció de la pressió fiscal”, apunten.

Unides Podem, que també va votar en contra de l’aprovació definitiva del pressupost general de l’ajuntament de Pollença 2020, de moment, no s’ha manifestat al respecte.

Aquesta és la imatge de la Sala de Plens durant la sessió d’aquest dijous. Foto: Junts Avançam.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT