S’ESTRENA UNA PEL·LÍCULA SOBRE L’HOTEL FORMENTOR

886

L’Hotel Formentor va ser fundat pel milionari argentí Adan Dihel l’any 1929, i de llavores ençà no ha deixat de ser un refugi de lletraferits i personatges del món de la cultura reconeguts internacionalment. Ara sembla que un documental farà justícia a la relació d’aquest indret paradisíac amb les lletres. El director de documentals José Luis López-Linares, guanyador de 3 premis Goya i nominat als Emmy ha dirigit “Formentor, el mar de las palabras”, un documental que compta amb la participació de personatges com Ainhoa Arteta, Carme Riera,, Ida Vitale, Marta Sanz, William Graves (fill de Robert Graves), Sara Mesa, Annie Ernaux, Sean Hepburn (fill de Catherine Hepburn) i fins a 50 noms destacats del món del cinema, la literatura i la música. Al documental també hi apareixen els pollencins Pere Sales i Toni Dionís, entre d’altres.

El documental fa un repàs a la història de l’hotel des de la seva construcció fins als actuals premis Formentor. Durant aquests 90 personatges historics com Audrey Hepburn, Charles Chaplin, el Dalai Lama, Winston Churchill, Grace Kelly, Camilo José Cela, Carlos Barral, Robert Graves o Mario Vargas Llosa han ocupat les seves habitacions. I grans músics com Lang Lang, María Jao Pires, Daniel Barenboim, Ainhoa Arteta, Anna Netrebko, Gustavo Dudamel o Zubin Mehta han fet sonar la seva música als seus jardins i menjadors.

El documental s’estrenarà dia 1 d’agost al Museu de Mallorca, dins la programació de l’Atlàntida Film Festival. Després de l’estrena la pel·lÍcula estarà disponible a la plataforma de cinema on line Filmin.

Pollença, el darrer set de la desaparegudaKelly Preston

Sense deixar de banda el món del cinema, ahir es va saber que l’actriu Kelly Preston, dona de John Travolta, ha mort als 57 anys, víctima d’un càncer de mama. L’última pel·lícula en què va participar l’actriu va ser una comèdia titulada “Off the rails”, rodada el 2019 i ara en fase de postproducció. El film tracta sobre les aventures de tres dones de 50 anys i busques que intenten reviure els anys de juventud d’Inter-Rail per Europa. Algunes de les escenes han estat gravades a Mallorca, i més concretament a escenaris de Palma i Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT