SERVEIS SOCIALS ACTIVA UNA TARJA PER A ALIMENTS

421
Foto: Facebook Parròquies de Pollença.

L’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de Pollença ha activat una tarja Eroski, perquè les famílies del Port puguin recollir aliments i productes bàsics a aquests supermercats. Aquesta mesura s’ha adoptat, perquè “era insostenible poder repartir bosses entre les famílies”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Francisca Cerdà Nadal.

En aquests moments, “hem repartit 157 targes Eroski que cobreixen les necessitats d’unes 420 persones. Poden recollir productes bàsics, fruita, verdura, carn…, hi ha productes, com per exemple el vi, que no es pot pagar amb aquestes targes”, comenta Cerdà Nadal.

Cada mes, l’Ajuntament activa una quantitat de doblers per família en funció del nombre de membres que la integren. I cada mes es revisaran les famílies que precisen d’aquest servei, perquè “hem de pensar que hi haurà persones que trobaran feina o que se’n tornaran als llocs d’origen; ens consta que hi ha famílies que esperen que obrin ports i aeroports per tornar a Andalusia”, concreta Cerdà Nadal.

A més d’aquestes 157 famílies del Port que ja disposen de la tarja, l’Ajuntament té altres 150 famílies que esperen per obtenir la seva. O sigui que “estam parlant de donar atenció alimentària a unes mil persones, la qual cosa és impossible d’atendre amb les bosses com fèiem”, ha dit la delegada de l’àrea de Serveis Socials.

PUBLICITAT

En aquest primer mes, l’Ajuntament ha destinat una partida de 30.000 euros per a les targes Eroski, ja que assumeix tot el cost d’aquest servei. I calculen que, “donem cobertura a totes les famílies, haurem de destinar 60.000 euros mensuals a les targes per a aliments” avança Francisca Cerdà Nadal qui estima que “aquesta situació pot durar ben bé tres mesos, si tot va bé”.

De moment, la necessitat més gran era donar una resposta ràpida a aquestes famílies. Per això, s’ha optat per les targes Eroski, l’única cadena de supermercats que ofereix aquesta possibilitat. Ara bé, “ara també miram si hi ha comerços de Pollença interessats en atendre aquestes necessitats i, en funció del que ens diguin, mirarem com es pot fer”, conclou Francisca Cerdà Nadal.

A Pollença, milloren el contingut de les bosses

A Pollença, la situació és diferent. Serveis Socials dona aliments a 80 persones. Aquests aliments es reparteixen en dos dies, sense dificultats.

A més a més, han millorat el contingut de les bosses que, a més d’aliments de primera necessitat, també inclouen productes de neteja per a la llar i també sanitaris per a la neteja íntima femenina i dels nadons.

Comencen dues treballadores socials

Aquest dilluns començaran les dues treballadores socials que han de reforçar el servei que, degut a la crisi del coronavirus, ha disparat les necessitats de les famílies.

Aquestes dues treballadores socials, en principi, faran feina al Port, on les necessitats són més grosses. Amb la seva incorporació i una vegada s’hagin solucionat els problemes d’aliments, es podrà donar resposta a les demandes econòmiques per poder fer front a rebuts, lloguers, hipoteques i altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT