SEQÜÈNCIA DEL PI DE SANT ANTONI AL PORT DE POLLENÇA

976

Eva Cerdà

Aquesta seqüència de fotografies del Pi de Sant Antoni al Port de Pollença, varen ser captades per Llorenç Bota, l’any 1961. A partir d’aquestes imatges, es pot comprovar com ha canviat no sols la festa, sinó també el Moll.

A la primera fotografia, podem veure una parella de joves que passeja tranquil·lament de la mà, al costat del Pi que està al davant de l’hotel Eolo. Al voltant del Pi, hi ha homes grans i nins petits que celebren la tradició pollencina del Pi.

Fotografia cedida per Llorenç Bota

A la segona fotografia, les restes d’un fogueró o branques de vés a saber què, i, al fons, la ramera del Pi amb els homes que vetlen perquè arribi sana i estàlvia fins davant l’Església. En aquesta imatge, crida l’atenció que, entre el públic, n’hi ha alguns que van en bicicleta cosa insòlita que hi hagi algú que vagi a veure el Pi en bicicleta. Amb tant de trui! També es poden veure les columnes del que fou Bar Llorenç i al fons el correu de can Villalonga que s’aturava davant o actualment hi ha el quiosc de gelats de can Butxaca

PUBLICITAT
Fotografia cedida per Llorenç Bota

La tercera fotografia, potser la més curiosa de totes, mostra els al·lots aferrats a les cordes amb les quals estiren el Pi de Sant Antoni. Amb la força dels seus braços, tant ara com abans, el Pi és duit des de la mar fins a la plaça Miquel Capllonch. I aquí veieu com ha canviat aquest cèntric espai del Moll. Aquesta explanada és l’actual plaça Miquel Capllonch, tota envoltada de finques de pisos, negocis i terrasses de bar. Qui ho diria! Al fons també s’hi pot veure el coll del pou públic del qual s’abastien moltes famílies del Moll abans que quedàs enterrat davall la plaça.

Fotografia cedida per Llorenç Bota

Per acabar, dues ninetes vora la ramera del Pi de Sant Antoni que l’any 1961 es va plantar al Port de Pollença, just abans d’alçar-lo.

Fotografia cedida per Llorenç Bota

Fotografies cedides per Llorenç Bota.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT