SEIXANTA-UNÈ DIA: DEMÀ RETORNEN ELS SOCORRISTES A LES PLATGES

204

Ahir, 14 de maig, seixanta-unè dia d’estat d’alarma, es va saber que, a partir de demà 16 de maig, les platges de Pollença tendran socorristes, però “serà per l’obligació de la direcció general d’Emergències de la Conselleria d’Interior, no per un caprici de l’Ajuntament” ha assegurat el batle Bartomeu Cifre Ochogavia.

A nivell sanitari, al Centre de Salut, treballen dins aquesta normalitat excepcional i, ara que fan proves PCR, no han notat canvis respecte quan havien de derivar els pacients amb possibles símptomes de coronavirus als Hospitals per fer-los el test.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a les 11’26 hores d’ahir 14 de maig, hi va haver 27 altes, 1 defunció i 1 positiu per covid-19. Des que es va iniciar la pandèmia, s’han donat 1.958 casos de coronavirus dels quals 1.492 han superat la malaltia i 216 han mort.

A nivell mundial, el nombre d’afectats per covid-19 arriba ja als 4.444.670 casos i 302.493 morts, a 188 països diferents. Els Estats Units d’Amèrica, amb 1.417.889 casos de coronavirus i 85.906 defuncions és el país més afectat per la pandèmia. En segon lloc, hi ha Rússia amb 252.245 casos i 2.305 defuncions. I, en tercer lloc, el Regne Unit amb 234.441 casos i 33.693 defuncions. L’Estat espanyol és el quart país en incidència mundial per coronavirus amb 229.540 casos i 27.321 defuncions.

PUBLICITAT

Donatiu del Club Pollença

Ahir, 14 de maig, el Club Pollença va fer una donació d’aliments i productes de primera necessitat a l’àrea de Benestar Social de Pollença i a ca les Monges dels Sagrats Cors per a totes les famílies que, arran de la crisi sanitària del coronavirus, pateixen les conseqüències econòmiques i socials que en deriven.

Socorristes

Per això, l’Ajuntament ha fet una contractació directa de 12 socorristes que es repartiran de dos en dos per les platges turístiques del municipi i dues motos aquatiques, una al Port i l’altra a Sant Vicenç.

En aquests moments, només es pot nedar com a pràctica esportiva, així que “els socorristes faran tasques de vigilància i que no hi hagi perill per aquells que hi van a practicar esport”, ha apuntat el batle Cifre Ochogavia. En funció de la normativa, “que permeti nedar o no, que hi hagia ombrel·les i gandules…, anirem ampliant el servei, ja que ara hem baixat el nivell d’intesitat de les platges per no haver d’agafar tots els socorristes”, ha comentat el batle de Pollença.

Les classes presencials es reprendran per setembre

Per altra banda, des de la Conselleria d’Educació, anunciaren que les classes presencials no es reprenen fins al curs vinent. Ara bé, els alumnes de sisè d’Educació Primària, els de quart d’Educació Secundària Obligatòria, els de segon de Batxellierat, darrers cursos de Formació Professionals i Ensenyances de Règim Especial podran realitzar tutories concertades.

Amb la Fase 1, les Parròquies de Pollença han reprès el culte obert al públic i amb mesures de seguretat.

Altres qüestions

Ahir, 14 de maig, va ser un dia plujós durant el qual, a l’estació meteorològica del carrer Creus, es varen registrar 4’6 litres per metre quadrat. La inestabilitat meteorològica marcarà la jornada d’avui i dies següents.

També es varen saber els resultats provisionals de les primeres proves de l’estudi de seroprevalença que realitza el Institut de la Salut Carlos III i només un 2’4 per cent de la població de les illes Balears presenta anticossos de SARS-CoV-2, el virus que causa la malaltia de la covid-19. Aquesta prova s’ha realitzat a 3.964 persones de les illes Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT