SEIXANTA-SISÈ DIA: REGULAT L’ÚS DE MASCARETES

522

Ahir, 19 de maig, seixanta-sisè dia d’estat d’alarma, el Govern espanyol va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les normes que regulen l’ús obligatori de les mascaretes a l’espai públic.

Avui, 20 de maig, a les 12 hores, al Quarter de la Policia Local, l’Associació 31-M ha lliurat una distinció als agents de la Policia Local i als voluntaris de Protecció Civil Pollença en reconeixement de la tasca que duen a terme sempre, però molt especialment durant aquesta crisi del coronavirus.

Miquel Àngel Capó lliura la destinació de l’Associació 31-M als agents de la Policia Local.
El president de l’Associació 31-M, Miquel Capó, lliura la distinció al president dels voluntaris de Protecció Civil de Pollença, Guillem Cerdà Marquet.

Per altra banda, la mateixa Associació 31-M ha avançat que la celebració de l’atac Dragut a la vila de Pollença un 31 de maig de 1550, aquest 2020 es farà de manera virtual. De moment, només ha trascendit que faran un vídeo. En tenir més detalls sobre aquest primer esdeveniment virtual de caràcter popular a Pollença, en farem difussió.

Avui, 20 de maig, des de les 8 fins a les 14’30 hores, els veïns dels carrers Lleó, Gruat, Sant Joan, Bou, Felip Cerdà, Estrella, Salut, Creus, Porquer, Padronada i Bona Vista, no tendran subministrament d’aigua, perquè s’arregla una avaria a la xarxa.

PUBLICITAT

L’activitat Dibuixa Pollença que organitzen el dibuixant Jorge Arranz i l’editor Mauricio d’Ors a mitjan mes de juliol, han avançat que aquest estiu no es farà l’activitat per mor de la crisi de la covid-19. Tot i amb això, deixen la porta oberta per al 2021.

Pep Solivellas canta a “El Bar”, una versió de “El Mar” dels Manel, en homenatge als enyorats bars del poble. Del programa “L’acera du vagos” de Ràdio Pollença.

Atenció Primària, clau per passar a la Fase 2

Al Centre de Salut de Pollença, com a la resta de centres sanitaris de les illes Balears, no passaran a la Fase 2 fins al mes de juny. Això no obstant, la consellera de Salut del Govern de les illes Balears, Patricia Gómez, destaca la capacitat de l’Atenció Primària com un dels puntals per demanar el pas a la Fase 2. Des de fa dues setmanes, els centres sanitaris fan les proves de detecció de coronavirus i, des de l’inici de la pandèmia, han reestructurat els serveis de manera que s’ha pogut evitar el colapse dels hospitals durant els dies més crítics.

A banda de l’Atenció Primària, des de la conselleria de Salut, apunten al descens de casos actius i l’augment de les altes durant la darrera setmana per sol·licitar el pas de les illes Balears a la Fase 2. En aquest sentit, informen que, durant la darrera setmana, s’ha passat de tenir 329 casos actius a tenir-ne 242; de 211 hospitalitzacions a 181 i de 43 persones a UCI a 35.

Pel que fa a les 24 hores prèvies a ahir 18 de maig, a les illes Balears, s’havia produït una defunció i dotze nous contagis, de manera que, des que es va iniciar la pandèmia, a les illes Balears, hi ha hagut 219 defuncions per covid-19, 2.005 contagis i 1.537 altes.

Ramon i Xisco Provençal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT