SEIXANTA-SETÈ DIA: VEÏNS DE SANT VICENÇ ES DEMANEN QUÈ FA UNA CÀMERA DE VIGILÀNCIA A LA CARRETERA

1046

Ahir, 21 de maig, seixanta-setè dia d’estat d’alarma, veïns de la Cala Sant Vicenç feren arribar els seus dubtes sobre què fa una càmera de vigilància a la carretera que accedeix a aquell petit nucli de població, just a l’alçada de can Martorellet.

Demanats sobre el tema, la Policia Local ha assegurat que no és cosa seva i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha corroborat que no ha estat l’Ajuntament i que la carretera és propietat del Consell de Mallorca. En aquest sentit, ha especificat que són per a vigilància i estudi del trànsit i que “n’hi ha una altra a la carretera del Moll, a l’alçada de can Suau”.

Crònica de la covid-19

Al Centre de Salut de Pollença, no hi ha hagut cap positiu per coronavirus des que fan les proves PCR allà.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a ahir migdia, no hi havia cap òbit per coronavirus i el nombre de nou contagis era de 6. Pel que fa a les altes, se’n donaren 14. En aquests moments, a les illes Balears, hi ha hagut 2024 casos de covid-19, dels quasl 221 han mort i 1.556 s’han curat.

PUBLICITAT

A nivell mundial, hi ha 5.106.686 casos de coronavirus i 333.001 defuncions. Els Estats Units d’Amèrica amb 1.577.287 casos i 94.702 defuncions és el país més afectat per la covid-19, seguit de Rússia amb 317.554 casos i 3.099 defuncions, i de Brasil amb 310.087 casos i 27.940 defuncions. L’Estat espanyol és el cinquè país més afectat per la pandèmia amb 233.037 casos i 27.940 defuncions.

Cap a la Fase 2

Si tot va bé, dilluns 25 de maig, Mallorca com Menorca i Eivissa entraran a la Fase 2. Probablement, una de les coses més esperades és que es podrà anar a la platja i a nedar. Sobre les normes, el Govern espanyol demana un ús responsable als banyistes i delega la regulació als ajuntaments.

Es podran fer celebracions amb fins a cent persones a l’aire lliure i cinquanta en locals tancats.

De fet, els bars i restaurants podran servir a l’interior dels locals amb un 40 per cent de l’aforament i amb els clients asseguts. Els hotels podran obrir les zones comuns amb límits. I cinemes i teatres tornaran obrir amb seients assignats i limitacions d’aforament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT